Stufat de miel - retete de stufat de miel pentru Paste

Stufat de miel - retete de stufat de miel pentru Paste

Stufat de miel - retete de stufat de miel pentru Paste


Nu e Pastele complet fara anumite bucate pe masa, iar un stufat de miel nu trebuie sa lipseasca de Invierea Domnului. Pentru cei dornici sa incerce acest fel de mancare, iata mai jos cateva retete de stufat de miel, usor de pregatit.


Ce este stufatul


Fie ca vorbim despre stufat de pui sau stufat de miel, acesta reprezinta un fel de mancare scazuta, gatita din carne, ceapa si usturoi verde. Si pentru ca este una dintre cele mai apreciate retete de primavara, la stufat se pot adauga si alte verdeturi de primavara, cum ar fi leurda sau spanac.


Stufat de miel - reteta traditionala


Ingrediente stufat de miel - reteta traditionala:


1 kg cotlete de miel cu os
10 legaturi de ceapa verde
10 de usturoi verde
o cana mare de bors
o lingura de pasta de tomate
cinci linguri de ulei
sare
piper
rozmarin.

Mod de preparare stufat de miel - reteta traditionala:


Carnea de miel se spala si se pune la prajit, cateva minute, la foc inabusit, apoi se adauga ceapa si usturoiul taiate in bucatele de cel mult 3 cm lungime, se amesteca si se mai lasa 5 minute. Se pun borsul fiert in prealabil, pasta de tomate si o cana de apa. Se lasa sa clocoteasca, iar cand carnea e destul de frageda, se sareaza si se pipereaza dupa gust, se pune putin rozmarin si se introduce la cuptor, la foc potrivit, circa 30 de minute, ca sa mai scada. Se poate servi cu verdeata proaspata si cu o lingurita de dulceata.


Stufat de miel, reteta lui Horia Virlan



Ingrediente stufat de miel, reteta lui Horia Virlan - pentru 4 portii:


800 g piept sau cotlete de miel
o ceapa medie
3 legaturi de ceapa verde
3 legaturi de usturoi verde
o lingura cu varf de unt, o lingura cu varf de faina
doua linguri de ulei
doua cani de supa de pui (poate fi peparata dintr-un cub de concentrat)
o lingura de otet de vin alb
o lingura de patrunjel tocat
o lingurita de sare
un sfert de lingurita de piper negru macinat.

Mod de preparare stufat de miel, reteta lui Horia Virlan


Pasul 1: Spalati foarte bine carnea, apoi taiati-o bucati. Curatati si tocati marunt ceapa. Taiati ceapa si usturoiul verzi in bucati de aproximativ 7-8 cm.
Pasul 2: Incingeti untul intr-o cratita si inmuiati ceapa tocata marunt. Cand devine sticloasa, adaugati carnea si rumeniti-o bine. Dupa ce s-a rumenit, adaugati faina si amestecati putin. Stingeti cu otet si apoi turnati supa de pui.
Pasul 3: Fierbeti la foc domol timp de 45 de minute, amestecand din timp in timp.
Pasul 4: In timp ce carnea fierbe, incingeti ulei intr-o tigaie si inmuiati ceapa si usturoiul verzi.
Pasul 5: Adaugati soteul de verdeturi si pasta de rosii peste carne si continuati fierberea inca 15-20 de minute.
Pasul 6: Serviti stufatul cu patrunjel tocat.

Mielul este unul dintre produsele traditionale care, alaturi de pasca, oua rosii si cozonac, nu lipseste de pe mesele romanilor de Paste. Frageda, bogata in proteine si cu un continut important de seleniu, acest tip de carne este perfect nu doar pentru a pregati cele mai gustoase mancaruri, ci si pentru a respecta un ritual vechi ce dateaza inca de la inceputurile crestinismului.


Stufat de miel cu spanac


Ingrediente
1 kg de carne de miel (costite si pulpa)
1,5 kg de spanac curatat
2 legaturi de ceapa verde
o lingura de bulion
ulei, sare, piper, alte mirodenii daca doriti
Mod de preparare

Carnea de miel se pune la fiert cu cateva linguri de ulei.


Intre timp se taie ceapa si se adauga in oala peste carnea de miel si se lasa sa fiarba inabusit in continuare.


Ulterior se adauga frunzele de spanac in oala cu carne si se lasa sa fiarba in continuare timp de 3 ore.


La final se adauga o lingura de bulion, se potriveste cu sare si piper si se mai lasa la fiert inca 5 minute.


Mancarea trebuie sa fie relativ bine scazuta, sa nu aiba prea multa zeama.


Stufat de miel la cuptor


Ingrediente:


750 g carne de miel cu os
8 legaturi ceapa verde
5 legaturi usturoi verde
2 linguri bulion
100 ml ulei
1 lingurita condimente pentru miel

Mod de preparare:


1. Carnea de miel se prajeste in ulei incins pe toate partile. Apoi se scoate si, in acelasi ulei, se calesc ceapa si usturoiul taiate marunt.


2. Dupa ce usturoiul si ceapa s-au inmuiat, se adauga condimentele pentru miel si bulionul cu atata apa cat sos se doreste a avea in final. Se lasa apoi sa dea un clocot.


3. Dupa ce sosul este gata, intr-un vas de yena se aseaza carnea, se pune sosul de ceapa si se lasa in cuptorul incins in prealabil pentru 30 de minute.


Sursa: retete.unica.ro


Ce stufat poti face daca nu iti place carnea de miel


Daca nu iti place carnea de miel sau in casa exista mofturosi care nu o agreeaza, o alternativa la traditionalul stufat de miel care se pregateste pentru masa de Paste, stufatul de pui este o alegere minunata pentru masa de sarbatori. De asemenea, si stufatul de porc este ideal pentru Paste daca nu esti cel mai bun prieten cu carnea de miel si aroma ei distincta.


Vezi cum se marineaza carnea de miel in bait, ca sa iti iasa o friptura de miel de nota 10!


Comments