Subiecte matematica Evaluare Nationala 2021. Cerintele vor fi rezolvate in studioul Libertatea de la ora 12.00

Subiecte matematica Evaluare Nationala

Subiecte matematica Evaluare Nationala 2021. Cerintele vor fi rezolvate in studioul Libertatea de la...


Absolventii de clasa a VIII-a trec astazi prin al doilea examen de la Evaluarea Nationala, cel la matematica. Examenul incepe la ora 9.00, dupa ce toti elevii primesc subiectele. Incepand cu ora 12.00, profesorul de matematica Costel Chites vine in studioul Libertatea sa rezolve subiectele la matematica la Evaluare Nationala 2021.


Libertatea va publica subiectele la matematica la examenul de Evaluare Nationala 2021 si baremul de corectare imediat ce vor fi disponibile pe site-ul Ministerului Educatiei, evaluare.edu.ro. Baremul de corectare urmeaza sa fie publicat de catre minister la ora 14.00.


La fel ca si prima proba de la Evaluare Nationala, examenul la matematica are cerinte stabilite dupa noua programa, de catre elevii care au invatat dupa un nou curriculum bazat pe competente, nu pe continuturi.


Consulta programa la matematica la Evaluarea Nationala 2021

Altfel spus, cerintele sunt concepute dupa modelul testelor PISA, ceea ce nu e chiar o noutate pentru elevi, avand in vedere ca la fel a fost structurata si simularea.


Elevii vor primi subiectele la matematica la Evaluarea Nationala 2021 sub forma unei brosuri, pe care o vor preda la final. In total, ei vor avea la dispozitie 120 de minute pentru rezolvarea subiectelor si 15 pentru completarea datelor.


Pentru prima oara, elevii vor putea sa deseneze, dar si sa faca marcaje pe figura.


Masuri pentru Evaluarea Nationala 2021, examenul la matematica


Proba de matematica a examenului de Evaluare Nationala incepe miercuri dimineata, de la ora 9.00.


Fiecare institutie de invatamant a stabilit intervalul orar in care se face accesul in cladire si in clase, din cauza masurilor sanitare speciale luate impotriva raspandirii infectiei cu noul coronavirus. Ca si anul trecut, elevii vor trebui sa poarte masca de protectie.


Model subiect la matematica la Evaluarea Nationala 2021


Subiectele sunt elaborate in cadrul Centrului National de Evaluare si Examinare, respectand urmatoarele criterii:


exprimarea trebuie sa fie clara, precisa si in stricta concordanta cu programele pentru evaluarea nationala nivel mediu de dificultate subiectele trebuie sa poata fi rezolvate in intervalul stabilit, de 120 de minute

,,Subiectele sunt mai aproape de modalitatea de testare PISA, au facut obiectul unor multiple teste de antrenament, sunt cunoscute, tematica de examen de asemenea a fost cunoscuta. Din perspectiva gradului de dificultate, nu sunt nici mai simple, nici mai complicate", a declarat, luni seara, intr-o interventie la Digi24, ministrul educatiei, Sorin Cimpeanu.


Examenul este impartit in doua subiecte - subiectul I si subiectul II, fiecare cu mai multe subpuncte. Primul subiect are 70 de puncte, in timp ce al doilea are 30 de puncte.
Subiecte romana Evaluare Nationala 2021. Ce a picat la prima proba si cum se rezolva subiectele la romana la Evaluarea Nationala 2021

Evaluarea Nationala 2021 la matematica - ce reguli trebuie sa respecte elevii


Accesul elevilor in salile de examen va fi permis pana la ora 8.30. Examenul propriu-zis incepe la ora 9.00, dupa primirea subiectelor, si dureaza 120 de minute (doua ore). Participantii la probele scrise ale Evaluarii Nationale nu pot preda lucrarile decat dupa cel putin o ora de la inceperea examenului.


Supravegherea elevilor in timpul probelor scrise ale Evaluarii Nationale se va face in fiecare sala de examen, de catre doi asistenti, respectiv cadre didactice care predau alte materii decat cele examinate. Acestia au obligatia de a explica elevilor regulile si modul de completare a datelor personale pe foile tipizate.


Pe langa foile de examen, elevii vor primi si ciorne. Acestea nu vor fi luate in calcul la corectare, asa ca toate rezolvarile trebuie transcrise pe foaia de examen in timpul celor 120 de minute alocate fiecarei probe scrise.


Corecturile efectuate de elevi pe propria foaie de examen se pot realiza intr-un singur mod: acestia trebuie sa taie fiecare rand din pasajul gresit cu o linie orizontala, conform metodologiei.


La expirarea celor 120 de minute alocate examenului, elevii trebuie sa predea lucrarile in stadiul in care sunt. Ultimii trei elevi raman in sala pana cand sunt predate toate lucrarile sau pana cand expira cele doua ore permise pentru rezolvarea subiectelor.


La predarea lucrarii, elevii numeroteaza foile sub indrumarea asistentilor, cu cifre arabe, in coltul din dreapta-jos al fiecarei pagini, indicand si numarul total de pagini. Spatiile ramase necompletate vor fi barate de catre asistenti.


In cazuri exceptionale, daca un elev solicita parasirea temporara a salii, acesta este insotit de unul dintre asistenti, pana la revenirea in sala de examinare. Elevul respectiv nu va beneficia de timp in plus pentru rezolvarea subiectelor.


Candidatii primesc subiectele numai daca parasesc sala dupa expirarea timpului maxim destinat desfasurarii probelor scrise.


Calendar Evaluarea Nationala 2021


7-11 iunie 2021: Inscrierea la Evaluarea Nationala11 iunie 2021: Incheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a22 iunie 2021: Limba si literatura romana - proba scrisa24 iunie 2021: Matematica - proba scrisa25 iunie 2021: Limba si literatura materna - proba scrisa29 iunie 2021: Afisarea rezultatelor inaintea contestatiilor (pana la ora 14:00)29 iunie 2021 (ora 16:00 - ora 19:00) - 30 iunie 2021 (ora 8:00 - ora 12:00): Depunerea contestatiilor30 iunie - 4 iulie 2021: Solutionarea contestatiilor4 iulie 2021: Afisarea rezultatelor finale dupa solutionarea contestatiilor

Potrivit calendar Evaluare Nationala 2021, va fi organizata si o sesiune speciala, pentru elevii care, din cauza COVID, nu s-au putut prezenta la examene.


Etapa speciala


28 iunie-2 iulie 2021: Inscrierea la etapa speciala a Evaluarii Nationale (se pot inscrie numai candidatii care, conform certificatului medical prezentat, nu s-au putut inscrie in perioada 7- 11 iunie 2021) 5 iulie 2021: Limba si literatura romana - proba scrisa 6 iulie 2021: Matematica - proba scrisa 7 iulie 2021: Limba si literatura materna - proba scrisa9 iulie 2021: Afisarea rezultatelor inaintea contestatiilor (ora 12.00) Depunerea contestatiilor (orele 14.00 - 20.00) 10-11 iulie 2021: Rezolvarea contestatiilor 12 iulie 2021: Afisarea rezultatelor finale (dupa ora 12.00)

Comments