Succes economic: Romania a depasit anul trecut Ungaria la PIB pe cap de locuitor. Datele oficiale Eu...

Conform estimarilor publicate astazi de Eurostat, biroul statistic al Uniunii Europene, Romania a depasit Ungaria anul trecut in ceea ce priveste PIB-ul pe cap de locuitor exprimat in standardele puterii de cumparare. Conform datelor din 2023, produsul intern brut (PIB) pe cap de locuitor, exprimat in standarde de putere de cumparare, a inregistrat variatii intre 64% din media UE in Bulgaria si 240% in Luxemburg.

Avertismentul politiei: Un nou mod de inselaciune, prin apeluri telefonice. Tehnologia prin care afiseaza numarul de telefon al institutiilor de incredere

Conform datelor pentru 2023, Romania se situeaza la 78% din media UE, in crestere fata de anul trecut, si a depasit Ungaria la acest indicator, tara vecina fiind la doar 76%. Romania se apropie usor de Polonia (80%), dar se afla inca la coada listei, cu doar sase state in urma.

In 2022, indicatorul Romaniei urcase la 77%, astfel ca tara noastra a ajuns la acelasi nivel cu Ungaria si Portugalia. Intre timp, Portugalia s-a detasat in pluton si a ajuns la 83% in 2023, scrie economedia.

De mentionat ca presa maghiara relata inca de anul trecut ca Romania este usor inaintea Ungariei - PIB-ul pe cap de locuitor in Ungaria (calculat la paritatea puterii de cumparare) a fost de 76,6% din media UE, in timp ce in Romania acest raport a fost de 76,7%, conform publicatiei maghiare Portfolio.hu.

Romania, in linia intai: Forta de reactie a NATO poate intra, stationa sau tranzita Romania in scopul pregatirii si/sau desfasurarii de operatii militare, in anul 2024

Comments