Suma de bani pe care o primeste Nadia Comaneci, la varsta de 62 de ani, de la statul roman

Suma de bani pe care o primeste Nadia Comaneci, la varsta de 62 de ani, de la statul roman

Suma de bani pe care o primeste Nadia Comaneci, la varsta de 62 de ani, de la statul roman

Suma lunara primita de Nadia Comaneci

Conform informatiilor disponibile pe platforma sport.gov.ro, Nadia Comaneci primeste o suma lunara de 16.635 de lei. Aceasta este renta viagera maxima admisa, o suma pe care o primesc si alte foste gimnaste de renume ale Romaniei, cum ar fi Gina Gogean, Sandra Izbasa, Andreea Raducan, Daniela Silivas si Simona Amanar. Aceste plati sunt un gest de apreciere pentru contributia lor remarcabila la sportul romanesc si mondial.

Recent, Guvernul Romaniei a implementat masuri de austeritate pentru anul 2024, stabilind ca sumele acordate sub forma de rente viagere sportivilor nu vor creste in acest an. Astfel, rentele viagere se vor mentine la nivelul celor din decembrie 2023, conform Ordonantei de Urgenta Nr 115/2023. Aceasta decizie reflecta eforturile statului de a gestiona echilibrat bugetul, chiar si in domeniul sportului.

Cariera si realizarile Nadiei Comaneci

Sportiva a intrat in istoria gimnasticii mondiale la Jocurile Olimpice de la Montreal din 1976, unde a obtinut prima nota de 10 din istoria acestui sport. De-a lungul carierei sale, Nadia a acumulat 25 de medalii la Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale si Europene, dintre care 16 de aur. S-a retras din activitatea competitionala in 1984, lasand in urma un palmares impresionant si un nume de referinta in sportul mondial.

Nadia Comaneci continua sa fie o prezenta marcanta in lumea sportului, dupa cum a demonstrat recent la gala Premiilor Laureus. Acolo, a avut ocazia sa interactioneze cu personalitati de top din lumea sportului, inclusiv cu starul lui Real Madrid, Jude Bellingham, si cu tenismanul Carlos Alcaraz. Prezenta sa la evenimente de acest calibru subliniaza statutul sau de legenda sportiva si influenta continua in lumea sportului.

Comments