Tanara cu boala Lyme, plimbata intre spitale. Revoltator este ca diagnosticele gresite i-au prelungi...

Timp de jumatate de an, Teodora Rusea a fost diagnosticata gresit de medici din mai multe orase din Romania. Calvarul brailencei de 27 de ani a inceput anul trecut cand din senin i-a tremurat mana. In zilele urmatoare ii tremurau si picioarele, astfel ca a ajuns la medic, iar primul diagnostic pus a fost epilepsia, la Spitalul judetean Sibiu. Cand se afla in unitatea sanitara, piciorul stang a inceput sa nu o mai asculte. Desi un neurolog a vazut-o, echipa de medici a decis sa o trimita acasa. Fata a povestit ca a fost tratata cu indiferenta.

Tanara mai spune ca piciorul a inceput sa i se invineteasca si sa devina rece. Un alt neurolog care a vazut-o i-a spus ca nu a mai intalnit ceva asemanator. Analizele sale nu aratau nimic neobisnuit, iar concluzia medicului a fost ca fata are tulburare de conversie, adica si-ar induce singura o semipareza asa ca a fost trimisa la psihiatru! ,,Am intalnit foarte multi oameni orgoliosi in domeniul acesta care in loc sa-mi spuna ca-i depaseste situatia, imi spun acelasi lucru. Ca sunt anxioasa." a povestit tanara.

Intre timp a ajuns la Bucuresti, iar medicii au pornit de la ideea ca are o tumora pe creier. A urmat Clujul, acolo unde a vazut-o un neurochirurg. ,,Mi-a spus ca nici el nu vede o solutie in sensul in care nu este ceva de operat, nu este ceva care sa tina de domeniul lui." a povestit Teodora. Ping-pong-ul intre medici a continuat, asa ca starea de sanatate s-a inrautatit. A fost nevoita sa-si ia un scaun cu rotile si carje. Medicii au continuat sa-i sugereze ca totul ar fi in mintea ei. ,,Dupa aproape o luna nimeni nu-mi facuse analize mai complexe la sange, dar imi spuneau ca-mi inchipui boala. Iar cand ii intrebam cum reusesc sa-mi fac piciorul mov, imi raspundeau ca nu stiu."

Teodora a inceput sa aiba probleme si cu inima. Sangele in piciorul stang nu-i mai circula in parametri normali, iar situatia incepea sa o sperie din ce in ce mai tare. Primul indiciu catre un diagnostic a venit de la un medic reumatolog din Capitala. Acesta a sugerat ca o bacterie ar putea sa-i dea un sold sclerotic si unul nu si a trimis-o la un infectionist. Dupa analize amanuntite a primit, in sfarsit, diagnosticul: boala Lyme. Numita si Borelioza, aceasta boala se transmite oamenilor prin muscatura de capusa, dar Teodora spune ca nu s-a intamplat in cazul ei.

Din cauza lipsei unui tratament, corpul ei a dezvoltat alergii si reactii adverse la medicamente. Astfel ca i-au fost scoase toate medicamentele, dar au inceput durerile puternice. A urmat un nou ping-pong intre infectionist si alergolog, iar lipsa de coordonare a facut-o sa caute din nou un alt spital, astfel ca a ajuns la Targu Mures. Acolo aflat ca are si multe alte infectii, care i-au afectat soldul. Acum Teodora se confrunta cu dureri articulare si musculare, tremuraturi ale muschilor, caderea parului, palpitatii, amorteala in maini si picioare si oboseala extrema.

Comments