Tarta cu mure, zmeura, afine si menta, desertul bogat in antioxidanti. Este ideal pentru o zi torida...

Tarta cu mure, zmeura si menta

Daca vrem sa pregatim un desert usor de realizat, ce nu necesita multe ingrediente, aromat si foarte fresh datorita mentei proaspete pe care o folosim in compozitie, putem face tarta cu mure si menta. Este destul de permisiv si se poate face in orice sezon, deoarece se pot folosi si alte fructe la indemana, nu doar murele, cum ar fi: zmeura, kiwi, protocala, capsuni, banane etc. Rezultatul este la fel de delicios.

Bautura care ajuta la curatarea colonului si detoxifierea organismului. Te scapa de constipatie si starea de disconfortIngrediente:

Pentru aluat:

300 g faina;200 g unt;100g zahar;un ou;un praf de sare.

Pentru umplutura:

350 g crema de branza light;30-50 g zahar pudra;o lingurita de extract de vanilie;menta proaspata;300 g fructe (mure, zmeura, afine).Mod de preparare

Aluatul se realizeaza prin amestecarea tuturor ingredientelor, astfel se obtine o coca nelipicioasa, care se lasa la rece o ora pentru a se aseza si lega foarte bine, dupa care se scoate si se intinde in blaturi subtiri de cca 3-4 mm, pe care le punem pe o tava tapetata cu foaie de copt si le bagam in cuptor timp de 15 minute. Dupa scoatere se lasa sa se raceasca.

Fructele care imbunatetesc vederea si au multe alte beneficii. Acum este sezonul lor

Crema de branza se bate cu zaharul pudra si vanilia pana se inmoaie. Amestecul obtinut se pune peste blat, in strat de jumatate de centimetru, iar peste crema se pun fructe intr-un mod cat mai estetic, dupa priceperea fiecaruia, apoi se presara menta proaspata.

O mai punem la rece cateva minute, dupa care o taiem felii si o putem servi.

Comments