Taxa de solidaritate pentru marile companii adanceste scandalul dintre PSD si PNL. Liberalii spun ca...

,,Unii lideri marcanti ai PNL au cerut cu vehementa ca taxa de solidaritate stabilita la nivel european sa se aplice asupra unor mari companii din sectorul energetic din Romania. Altii, in schimb, critica taxa de solidaritate cu aceeasi vehementa, pe motiv ca ar afecta mediul de afaceri si ar creste preturile la clientii finali. Colegii de la PNL trebuie sa explice de ce taxa pe solidaritate e buna cand o solicita PNL, dar nu mai e buna cand o propune PSD", potrivit unui comunicat de presa.

PNL se opune taxei de solidaritate

Pe de cealalta parte, reprezentantii PNL au spus ca formatiunea politica din care fac parte nu sustine majorarea sau introducerea de noi taxe sau impozite, intrucat ,,ar aduce o povara pe umerii unui mediu economic care se confrunta deja cu probleme, venite dintr-un context global dificil".

,,O majorare a regimului de taxare ar sufoca economia reala si ar alunga investitorii, iar PNL nu poate fi de acord cu asa ceva. De altfel, coalitia in ansamblul ei (inclusiv PSD) s-a angajat ca in acest an sa nu introduca nicio taxa noua sau sa le majoreze pe cele existente. Anul 2023 a inceput deja cu un Cod Fiscal modificat, prin masuri de echilibrare a taxarii si de eliminare a unor inechitati din sistem, cod fiscal pe care l-au agreat toate cele trei partide din coalitia de guvernare", arata un comunicat al PNL.

Marul discordiei din coalitie, taxa de solidaritate, se refera la impozitarea de 1% din cifra de afaceri pentru marile companii. Desi social democratii sustin ca aceasta taxa s-ar adresa mai mult companiilor cu capitral strain, voci din PNL sustin ca ar putea fi afectate inclusiv companii romanesti.

Acest conflict vine la mai putin de 4 luni pana la rotativa guvernamentala, timp in care partidele din coalitie au de pus la punct legi importante, dar si schimbul de ministere care se va face in curand.

Comments