TENTATIVE – Inspectorii vamali in alerta. Ce se intampla la Sighetu Marmatiei

TENTATIVE – Inspectorii vamali in alerta. Ce se intampla la Sighetu Marmatiei

TENTATIVE. În data de 12 iulie 2016 inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Sighet, au dejucat patru tentative de introducere ilegală de produse accizabile în România.
Autoritățile vamale au sancționat persoanele implicate cu amenzi contravenționale în valoarea totală de 25.000 lei.
Prima tentativă de introducere ilegală în țară a țigărilor s-a produs în jurul orelor 11, 360 bucăți țigarete au fost găsite ascunse în bordul unui autoturism Fiat, înmatriculat în România. Autoturismul a fost reținut până la plată amenzii contravenționale în cuantum de 5.000 lei iar țigările au fost reținute în vederea confiscării.
În jurul orelor 18:30 s-a prezentat la intrarea în România un cetățean maghiar conducând un autoturism marca Chrysler înmatriculat în Ungaria. Inspectorii vamali au găsit sustrase de la controlul vamal 500 bucăți țigarete și 33 litri alcool. Șoferul a fost sancționat cu amendă de 5.000 lei pe care acesta a plătit-o pe loc.
Apoi în jurul orelor 21 pe sensul de intrare în România s-a prezentat un autoturism VW Passat înmatriculat în România. În urmă controlului vamal a fost găsită sustrasă de la controlul vamal cantitatea de 720 bucăți țigarete ascunse în căptușeala genților de voiaj. Fapta a fost sancționată contravențional cu amendă de 5000 lei, confiscarea întregii cantități de țigări și reținerea mijlocului de transport până la plată amenzii, iar țigările și alcoolul au fost reținute în vederea confiscării,
Nu în ultimul rând, în jurul orelor 16 a fost selectat pentru control amănunțit un autoturism Renault Safrane înmatriculat în Ungaria, condus de un cetățean maghiar. Inspectorii vamali ajutați de câinii antitabac Rocky și Tic Tic, după un control vamal care a durat peste opt ore, au descoperit 4.800 țigarete de proveniența ucraineană în două locașuri confecționate artizanal prin supradimensionarea lonjeroaneior autoturismului. Faptă a fost sancționată contravențional cu o amendă în cuantum de 10.000 lei și confiscarea țigărilor precum și a autoturismului modificat constructiv în scopul disimulării acestora.

Comments