TERORISTI LA JOCURI - Au incercat sa obtina acreditari pentru JO 2016

TERORISTI LA JOCURI - Au incercat sa obtina acreditari pentru JO 2016

TERORIȘTI LA JOCURI  Patru persoane care au legături cu terorismul au încercat să obţină acreditări pentru Jocurile Olimpice.

Centrul Antiterorism din Brazilia (CIANT) i-a recomandat Comitetului de Organizare de la Rio să respingă cererile de acreditare pentru Jocurile Olimpice în cazul a 11.000 de persoane, dintre care patru au legături dovedite cu terorismul, informează globo.com.

CIANT, care analizează toate cererile de acreditare, a descoperit că din totalul solicitanţilor 40 de persoane sunt monitorizate de serviciile de informaţii, iar patru au legături cu terorismul. Naţionalităţile şi numele persoanelor în cauză nu au fost date publicităţii, scrie News.ro.

Centrul Antiterorism a mai descoperit că pe numele a 61 dintre brazilienii care voiau acreditări există mandate de arestare pentru diverse infracţiuni.

Numărul total al solicitărilor de acreditare pentru JO de la Rio a fost de aproximativ 460.000. În urmă cu doi ani, pentru Cupa Mondială din Brazilia s-au solicitat 350.000 de acreditări. Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro se vor desfăşura în perioada 5-21 august.

Sursă info.

Sursă foto.

Comments