ti se ingrasa parul foarte repede? Iata unde gresesti atunci cand te speli pe cap

ti se ingrasa parul foarte repede? Iata unde gresesti atunci cand te speli pe cap

Iată câteva dintre cele mai frecvente greşeli pe care le faci atunci când te speli pe cap şi care pot fi motivul pentru care ți se îngrașă părul repede:

1. Nu îţi descurci părul înainte de şamponare

Un păr excesiv de încurcat şi de încărcat cu produse de styling are nevoie de ajutor. Are nevoie de susţinere. Aşadar, nu uita: descurcarea părului înainte de şamponare ajută foarte mult la curăţarea şi îngrijirea corectă a acestuia. Ceea ce înseamnă şi că îl poţi manevră mai uşor.

2. Folosești mereu acelaşi tip de şampon

Este bine să alternezi o dată la câteva luni şamponul: când cel pentru păr vopsit, când cel pentru păr hidratat. În funcţie de nevoile părului, de structura lui. De ce? Pentru ca părul să nu se obişnuiască cu aceleaşi ingrediente şi să nu rişti să ai o acumulare nedorită la nivelul scalpului şi părului.

3. Nu îţi uzi suficient de bine părul înainte de șamponare

Mai exact? Din cauza lipsei de apă nu se formează spumă şi astfel tinzi să aplici mai mult şampon decât este necesar. Iar asta este de nedorit, pentru că şampoanele sunt în general concentrate şi mult nu înseamnă şi bine.

4. Aplici prea mult/puţin balsam/mască

Tratamentul nu se aplică niciodată pe scalp, la rădăcină, asta doar dacă este un tratament special pentru scalp.
Orice tratament mască sau balsam se aplică numai pe păr, într-o cantitate moderată, după șamponare şi după ce ai îndepărtat excesul de apă cu un prosop prin tamponare, nu prin frecare. Cantitatea de mască diferă în funcţie de lungimea şi cantitatea părului şi se aplică de la mijlocul lungimii spre vârfuri, acolo unde este necesar.
Masca trebuie lăsată cel puţin 5 minute să acţioneze, pentru că este mai concentrată.

5. Îţi freci scalpul agresiv cu unghiile

Masarea se face doar cu buricul degetlor, delicat, cu mişcări circulare, pentru a curăța scalpul de impurităţi şi pentru a stimula uşor circulaţia sangvină la nivelul capilalelor. Masând cu unghiile, vei agresa scalpul şi părul, producând chiar şi răni.

6. Clăteşti părul cu apă fierbinte

Atenţie! Apa prea fierbinte usucă părul şi scalpul. Apa ceva mai rece este mult mai indicată, ajută la sigilarea cuticulei şi aduce luciu şi o culoare durabilă.

Sursa: eva.ro

Articole recomandate

Comments