tigari de contrabanda ascunse in rezervor, descoperite la vama

tigari de contrabanda ascunse in rezervor,

tigari de contrabanda ascunse in rezervor, descoperite la vama

In data de 24 noiembrie a.c., in jurul orei 20.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni - I.T.P.F. Iasi, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, un barbat cu cetatenie romana si Republica Moldova, in varsta de 30 de ani, la volanul unui autoturism, inmatriculat in R. Moldova.

In baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport si a bagajelor, in urma caruia echipa comuna de control a descoperit, ascunsa si nedeclarata, in vederea sustragerii de la controlul vamal, intr-un sac de folie introdus, pe la pompa de benzina, in rezervorul autoturismului, cantitatea de 9.700 de tigarete.

Conform prevederilor legale, a fost luata masura ridicarii produselor accizabile, in valoare totala de 6.887 de lei, persoana fiind sanctionata de catre lucratorii vamali cu amenda contraventionala in valoare de 5.000 de lei, iar autoturismul a fost indisponibilizat pana la plata amenzii.

Comments