Tiramisu fara mascarpone: o reteta simpla si delicioasa

Tiramisu fara mascarpone: o reteta simpla si delicioasa

Tiramisu fara mascarpone: o reteta simpla si delicioasa

Ingrediente pentru tiramisu fara mascarpone

- Piscoturi (acestea sunt nelipsite din orice reteta de tiramisu)

- Oua

- Zahar

- Pudra de cacao

- Cafea (daca prepari tiramisu pentru copii, poti inlocui cafeaua cu lapte cu cacao)

- Frisca sau crema de branza sau branza ricotta

- Optional se poate folosi extract sau esenta de vanilie

Cum se prepara tiramisu cu piscoturi fara mascarpone?

O reteta deosebita de tiramisu fara mascarpone este cea cu branza ricotta. Acest ingredient are aceeasi textura cremoasa cu mascarpone si un gust similar, asadar este un foarte bun inlocuitor. Iata de ce alte ingrediente ai nevoie si cum se prepara acest desert delicios!

Ingrediente:

- 250 de grame de frisca cu grasime de 35%

- 1 lingurita de extract de vanilie (aproximativ 5 grame)

- 5 lingurite (sau 25 de grame) de lichior Amaretto sau orice lichior de cafea

- 2 pachete de piscoturi (400 grame sau 40 bucati)

- 100 de grame de zahar granulat

- 250 de grame de branza ricotta neteda batuta

- 40 de grame de pudra de cacao

- 300 de grame de cafea

Mod de preparare:

1. Adauga frisca, vanilia si zaharul intr-un bol si bate bine pana are o textura ferma si cremoasa.

2. Intr-un castron separat, amesteca branza ricotta cu mixerul la viteza mare timp de 2 minute sau pana cand devine neteda, usoara si aerisita.

3. Adauga branza ricotta la frisca batuta si pune amestecul deoparte.

4. Intr-un castron de marime medie, amesteca cafeaua si lichiorul de amaretto.

5. Scufunda fiecare piscot cu degetele in amestecul de cafea si lichior de amaretto si apoi aseaza-le intr-o tava de copt.

6. Pune deasupra jumatate din cantitatea de amestec de frisca si branza si intinde uniform pe partea superioara a piscoturilor.

7. Adauga un alt strat de piscoturi inmuiate si apoi inca un strat de amestec de frisca si branza.

8. Intinde uniform, apoi presara deasupra cu pudra de cacao.

9. Pune tiramisu fara mascarpone la frigider si lasa-l la rece timp de cel putin 4 ore, apoi serveste-l la desert!

Cum se prepara tiramisu cu frisca fara mascarpone?

O alta reteta simpla de tiramisu fara mascarpone este cea care contin doar frisca, fara alta crema de branza. Iata ce usor se pregateste!

Ingrediente:

- 3 pachete de piscoturi

- 3 oua

- 250 de grame de frisca

- 100 de grame de zahar

- 200 de grame de cafea

- Pudra de cacao

Mod de preparare:

1. Bate bine frisca, apoi las-o la rece la frigider.

2. Separa albusurile de galbenusuri si bate bine albusurile cu zaharul pana se obtine o textura ferma si cremoasa.

3. Adauga galbenusurile la albusurile batute, amesteca bine si apoi adauga frisca.

4. Inmoaie piscoturile in cafea si aranjeaza-le in tava.

5. Adauga peste piscoturi jumatate din crema obtinuta din oua si frisca, apoi continua cu un nou strat de piscoturi si inca unul de crema.

6. Presara deasupra cu pudra de cacao, apoi introdu tiramisu fara mascarpone la frigider.

7. Lasa la rece cateva ore, apoi serveste-l la masa.

Daca esti reticenta sa folosesti oua crude la acest desert, poti incerca un tort de tiramisu fara mascarpone care contine, in schimb, gem de zmeura sau capsuni. Obtii o prajitura cu o textura la fel de usoara si aerata si un gust special.

Ingrediente:

- 30 de bucati de piscoturi

- 1 cana de frisca

- 1/2 de cana de gem de zmeura sau capsuni

- 1 lingurita de esenta de vanilie

- 250 g de zmeura sau capsuni

- Pudra de cacao

Mod de preparare:

1. Bate frisca intr-un bol pana obtii o textura ferma si cremoasa, apoi pune-o la frigider.

2. Incalzeste gemul intr-un vas pe baie de aburi pana obtii un sirop.

3. Inmoaie jumatate din cantitatea de piscoturi in acest sirop si aranjeaza-le apoi intr-o tava.

4. Toarna peste piscoturi jumatate din cantitatea de frisca si aranjeaz-o uniform, apoi pune jumatate din cantitatea de fructe proaspete. Poti adauga si putina ciocolata rasa. Adauga inca un strat cu restul de piscoturi inmuiate, frisca si fructele ramase, apoi presara deasupra putina pudra de cacao (optional).

5. Introdu aceasta prajitura tip tiramisu fara mascarpone la frigider si lasa-l la rece timp de cel putin 60 de minute, dupa care il poti servi la masa.

Asadar, daca esti in cautarea unui desert delicios, fara prea multa grasime, incearca si tu aceste retete de tiramisu fara mascarpone!

Comments