TITULARIZARE ESUATA - Mai mult de jumatate din cadrele didactice din Arad au picat examenul

TITULARIZARE ESUATA - Mai mult de jumatate din cadrele didactice din Arad au picat examenul

www.transilvaniareporter.ro

TITULARIZARE EȘUATĂ  Mai puţin de jumătate dintre cadrele didactice arădene care au susţinut examenul de titularizare au reuşit să-l promoveze, adică să obţină media necesară pentru titularizare, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, Laura Nădăban.

Potrivit sursei citate, la concurs s-au înscris 608 candidaţi, însă peste o sută s-au retras în timpul probei scrise. Au fost evaluaţi 502 candidaţi, dintre care au obţinut cel puţin media 7, necesară titularizării, doar 212, alţi 164 obţinând medii între 5 şi 7, suficiente obţinerii unui post de suplinitori, transmite Agerpres.

Cele mai multe medii între 9 şi 10 au fost obţinute de profesorii de matematică, unul dintre aceştia obţinând chiar nota 10. Pentru ei sunt titularizabile numai 4 posturi la această disciplină, toate în localităţi din judeţ.

Cea de-a doua medie de 10 a fost obţinută de o asistentă medicală principală, care a susţinut concursul pentru unul dintre cele două posturi de pregătire, instruire practică asistentă medicală scoase la concurs pentru Şcoala Postliceală Sanitară din municipiul Arad. Medii între 9 şi 10 au mai obţinut 32 de candidaţi din care 4 sunt absolvenţi din acest an, cei mai mulţi fiind profesori de matematică, de religie, de limba şi literatura română.

La polul opus s-au situat 376 candidaţi care au obţinut medii mai mici de 5, mulţi dintre ei chiar medii de 1 sau între 1 şi 2, astfel că nu pot ocupa nici măcar posturi de suplinitori. Este de menționat că la nivelul judeţului sunt doar 100 de posturi titularizabile, astfel că mai puţin de jumătate dintre cei 212 profesori care au reuşit să obţină medii pentru admişi vor obţine titularizarea, ceilalţi urmând să predea ca suplinitori.

Contestaţiile se pot depune la ISJ Arad până joi la ora 15,00, iar rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi publicate în 3 august. Şedinţele publice pentru repartiţia posturilor vor avea loc în zilele de 8 şi 9 august.

Sursă info.

Comments