Toata lumea l-a crezut nebun, dar a avut dreptate. Scriitorul care a prevazut viitorul!

Toata lumea l-a crezut nebun, dar a avut dreptate. Scriitorul care a prevazut viitorul!

Toata lumea l-a crezut nebun, dar a avut dreptate. Scriitorul care a prevazut viitorul!

Verne s-a născut la 8 februarie 1828, în Nantes, Franţa şi a murit la 24 martie 1905, Amiens, Franţa. De-a lungul carierei sale a adunat nu mai puţin de 62 de romane şi 18 nuvele, toate extrem de apreciate. Primul său roman a fost publica în 1863 şi se numeşte „Cinci săptămâni în balon".

Top 5 invenții după cărțile lui Jules Verne

Submarinul electric

Submarinul electric a fost realizat după celebrul roman „20.000 de leghe sub mări", în care celebrul personaj Nemo, ne-a colorat copilăria multora dintre noi. Romanul a fost publicat în anul 1869, când un astfel de vehicul era de domeniul utopicului.

Verne a anticipat în această carte tehnologia submarinului care era pus în mișcare de electricitate și avea o formă hidrodinamică, pentru a fi capabil să se scufunde la adâncimi impresionante. Astfel, azi, submarinele, chiar dacă sunt mai degrabă nucleare sunt o realitate.

Elicopterul

Aparitia elicopterului a fost anticipată în romanul lui Jules Verne „Robur Cuceritorul", care a fost publicat în anul 1886. În acest roman, Verne a imaginat o acțiune de salvare cu un elicopter. Odată cu apariția romanului, oamenii secolului XIX au început să fie fascinați de ideea de a zbura.

Celebrul autor a așternut pe hârtie schițele multor vehicule zburătoare, printre care s-a numărat și elicopterul. Verne a descris elicopterul ca fiind o mașinărie care poate decola datorită unor motoare racordate la niște elice. Acestea puteau ridica mașinăria până la cer.

Holograma

Hologramele au fost prezente pentru prima oară în literatură de către Jules Verne prin intermediul romanului „Castelul din Carpați", în care locuitorii unui sat erau îngroziți de zgomotele și imaginile ciudate făcute de un castel sinistru. Însă, în realitate era vorba despre niște iluzii optice, care azi pot echivala cu hologramele, așa cum au fost gândite de celebrul scriitor.

Programele de știri

Deși, pare ciudat, Jules Verne a inclus în așa-zisul său univers SF și programele de știri. Mai exact, programele de știri apar în romanul „O zi din viața unui ziarist american" din anul 2889, în care Verne a oferit o perspectică a modului în care urma să evolueze tehnologia.

Modulul lunar și călătoria în spațiu

Scriitorul francez a vorbit în romanul „De la Pământ la Lună" despre „proiectile" care erau folosite pentru a transporta pasagerii pe Lună.

Acestea erau ataşate la „tunuri uriaşe" care când erau trase ajutau „proiectilul" să învingă forţa gravitaţiei, scriitorul a folosit descrieri destul de detaliate ale tehnologiei imaginate în cărţile sale.


Fanatik.ro

Carmen Iohannis facuta PRAF de Olguta Vasilescu. Nevasta lui Manda, GLUME NEMILOASE despre sotia presedintelui: Rochita roz deasupra genunchiului...

Fanatik.ro

Rares Bogdan il face ZOB pe Calin Popescu Tariceanu. Fostul prezentator TV, DEZVALUIRE fara precedent

Stirile PRO TV

O mamă s-a trezit din comă după 27 de ani. Primul lucru pe care l-a zis

Comments