Tocana manastireasca - Cea mai simpla reteta de post. Se face rapid si e delicioasa

Tocana manastireasca - Cea mai simpla reteta de post. Se face rapid si e delicioasa

Tocana manastireasca - Cea mai simpla reteta de post. Se face rapid si e delicioasa

Reteta este gatita in foarte multe manastiri din tara, fiind aflata de la Maica Diomitiana de la Manastirea Ratesti (Buzau).

Ingrediente pentru Tocana manastireasca

- 4 dovlecei

- 3 cepe

- 3-4 morcovi

- 3-4 ardei

- 4 rosii

- 1 legatura de marar

- 1 legatura de patrunjel verde

- ulei (pentru prajit)

- sare si piper

Atentie! Daca nu este dezlegare la untdelemn, atunci legumele se fierb in foarte putina apa, cat sa fie bine inabusite.

Acestea sunt cantitatile pentru 6 portii. Timpul de preparare pentu tocana manastireasca este de 15 minute, iar gatirea are loc in cel mult 30-35 de minute.

Mod de preparare pentru Tocana manastireasca

Dovleceii cruzi sunt curitati, apoi taiati in felii. Acestea se prajesc usor pana cand se rumenesc.

Separat se caleste ceapa impreuna cu rondelele de morcov, feliile de ardei si de rosii.

Se adauga apoi apa si se lasa la fiert.

Cand e gata, se adauga si feliile de dovlecel.

Se toaca marar si patrunjel si se presara deasupra. Pofta buna!

Mancare de cartofi manastireasca - 3 trucuri din reteta traditionala extrem de simpla

Comments