Tocanita de vinete cu mamaliguta - Reteta traditionala romaneasca de post

Tocanita de vinete cu mamaliguta - Reteta traditionala romaneasca de post

Tocanita de vinete cu mamaliguta - Reteta traditionala romaneasca de post

Foarte delicioasa si in perioada de post, tocana de vinete este exact ce ai nevoie in aceasta perioada. Se pregateste usor si poate fi savurata atat calda, cat si rece. Tocanita de vinete de post - Ingrediente 1 buc vinete1 buc ardei gras verde1 buc ardei kapia1 buc ceapa2 buc ceapa verde5 linguri ulei de masline200 ml apa350 gr suc de rosii1 lingurita cimbrudupa gust piperdupa gust sare3 catei usturoidupa gust patrunjel1 lingurita boia dulce *Cantitatile sunt pentru 3 portii Tocanita cu vinete de post - Mod de preparare Pasul 1 Am spalat si curatat partial de coaja o vanata mare. Am taiat vanata in cuburi mari. Am pus cuburile de vanata intr-un vas, am pus peste ele sare si am acoperit cu apa. Am lasat sa stea asa vreo 20-30 minute, apoi am scurs apa si am clatit bine bucatelele de vanata. Se procedeaza in acest fel pentru a elimina amareala din vinete. Cand se elimina apa in care au stat, se observa ca este usor maro la culoare. Pasul 2 Am incins o craticioara in care am pus ulei de masline si am rumenit bine vinetele pe toate partile. Vinetele se scot apoi pe un servetel absorbant si se lasa deoparte. Pasul 3 Am tocat ceapa si ardeii. Legumele nu le-am tocat foarte marunt. Se curata vasul si se pune din nou in el ulei de masline. Se rumeneste ceapa, ceapa verde si cele doua feluri de ardei. Legumele nu le-am tocat foarte marunt. Pasul 4 Am rumenit timp de cateva minute legumele, pana s-au inmuiat, apoi, cand au inceput sa se prinda de fundul vasului, am adaugat 100 ml apa. Am lasat sa se gateasca bine. Pasul 5 Cand legumele s-au gatit bine, am adaugat sucul de rosii, vinetele rumenite si am condimentat cu sare, piper si cimbru uscat. Daca mai este nevoie, se mai adauga lichid. Daca preferati o tocana cu mai mult sos, se adauga 100 ml apa. In scurt timp am adaugat si usturoiul, mai spre final, pentru a-si pastra mai bine gustul in mancare. In cateva minute se opreste focul si se adauga la final patrunjel proaspat tocat. Tocanita de vinete se poate servi cu cartofi si/sau alte legume. Si neaparat cu mamaliguta. Sursa

Comments