Tort cu crema de branza si zmeura, deliciul pe care nici cei mai pretentiosi gurmanzi nu vor putea s...

Cu o baza crocanta si untosa de biscuiti, combinata cu o umplutura cremoasa de branza delicioasa si zmeura proaspata, acest tort ofera o explozie de arome si texturi care se completeaza perfect. Racoritor si bogat, acest desert promite sa aduca un strop de bucurie si un gust memorabil in fiecare felie savurata.

Tortul cu crema de branza si zmeura este un desert fantastic chiar si in sezonul rece. Aroma dulce-acrisoara a zmeurii vine perfect in completarerea cremei de branza. Deoarece zmeura sunt disponibile pe tot parcursul anului, acesta este un desert potrivit si pentru un prim weekend de primavara.

Pentru ca tortul tau cu crema de branza sa fie inalt, ai grija sa nu folosesti mai putin de 600 g de crema de branza. Daca prepari astfel de torturi cu crema de branza si este nevoie de coacere, retine sa le pui la cuptor pe baie de aburi, pentru a nu se crapa pe parcursul coacerii! Reteta de mai jos include si smantana pentru frisca, deoarece confera deserturlui o textura si o aroma deosebite. Vei observa cat de cremos va fi la finalul prepararii.

Cum sa faci diferenta intre painea neagra autentica si cea falsa, plina de coloranti

Ingrediente pentru 12 portiiPentru blat:

- 400 g biscuiti digestivi

- 150 g unt, topit

Pentru umplutura:

- 600 g crema de branza

- 500 ml smantana pentru frisca

- 250 g zahar pudra

- 100 ml lapte caldut

- 2 pliculete gelatina incolora

- 300 g zmeura

- 100 g zahar

- 100 ml apa

- 1 plic gelatina rosie

Pentru decor:

- 1 pliculet gelatina incolora

- 100 g zmeura

Mod de preparare

Zdrobesti biscuitii si-i combini cu untul topit. Treci amestecul intr-o tava rotunda, cu laturile detasabile, tapetata cu folie alimentara. Dupa ce ai uniformizat stratul, cu ajutorul unui pahar, introduci tava in frigider.

Amesteci zaharul cu zmeura pe foc mic pana la dizolvarea zaharului. Lasi la hidratat gelatina intr-un pahar de apa rece, zece minute si o amesteci cu zmeura fierbinte, amestecand continuu.

Dupa racirea compozitiei de zmeura, acoperi blatul de biscuiti cu aceasta si dai iar tava la rece, pentru cel putin 30 de minute.

Combini crema de branza cu zaharul, smantana batuta si gelatina dizolvata in lapte. Le treci in tava, nivelezi si reintroduci tava in frigider.

Pentru decor, prepari gelatina potrivit instructiunilor de pe pachet si o amesteci cu zmeura zdrobita. O intinzi peste crema de branza si lasi tortul la rece peste noapte. Indepartezi marginile tavii si ornezi tortul dupa imaginatie.

Statiunea balneara din Romania unde casele costa doar 10.000 de lei. Coltul de rai ideal pentru cei care vor sa se retraga la pensie

Comments