Traditii norocoase implinite in Vinerea din Saptamana Luminata

Traditii norocoase implinite in Vinerea din Saptamana Luminata

Traditii norocoase implinite in Vinerea din Saptamana Luminata

In Vinerea Scumpa credinciosii sarbatoresc Izvorul Tamaduirii

In Vinerea Luminata credinciosii sarbatoresc Izvorul Tamaduirii. Praznicul imparatesc este inchinat minunilor infaptuite de Maica Domnului. In aceasta zi, dupa Liturghie, preotii sfintesc apele care primesc puteri vindecatoare.

Bolnavii se vindeca cand se spala cu apa sfintita

Traditia spune ca bolnavii care se spala cu apa sfintita in Vinerea Scumpa se vindeca. In ziua praznicului, credinciosii din diferite tari participa la o ceremonie speciala, oficiata in Israel, la Izvorul Tamaduirii. In acest loc binecuvantat de Mantuitorul nostru Iisus s-au implinit, de-a lungul deceniilor, numeroase minuni.

Norocul li se schimba! Zodiile care vor avea parte doar de lucruri bune in Saptamana Luminata. Vor excela pe toate planurileIn Vinerea Luminata se respecta randuielile bisericesti

In Vinerea Luminata nu se fac treburi casnice: nu se spala, nu se calca. Traditia ii indeamna pe credinciosi sa respecte, an de an, vinerile scumpe, sa se roage si sa implineasca randuielile bisericesti. Cei care respecta aceste traditi se vor bucura de spor in munca de fiecare zi, de sanatate deplina si cand vor trece la viata vesnica vor avea un loc asigurat in Rai.

Vinerea Luminata este zi de harti

Datorita Invierii Domnului, in Saptamana Luminata, zilele de Miercuri si de Vineri sunt zile de harti si, cu acest prilej, Biserica randuieste dezlegarea la mancarurile de dulce. In acelasi timp, miercurea si vinerea, in perioada cuprinsa intre Invierea Domnului si Duminica Tuturor Sfintilor (prima dupa Rusalii), credinciosii au dezlegare la peste.

Cand se spala rufele dupa Paste? Ce sarbatori mai sunt in Saptamana LuminataVinerea Scumpa se deosebeste de Vinerea Neagra

Vinerea Scumpa este in contrast direct cu Vinerea Neagra, sau Vinerea Mare, din ajunul Pastelui. Legendele spun ca Maica Domnului a construit o fantana care avea apa doar in Vinerea Scumpa, iar acea apa era datatoare de viata.

Alte traditii care trebuie respectate de credinciosi

Potrivit randuielilor bisericesti, de la Invierea Domnului si pana la Rusalii, credinciosii nu trebuie sa faca metanii, ci doar inchinaciuni.

Incepand din Duminica Sfintelor Pasti si pana la Inaltarea Domnului, la Liturghie se canta Axionul Pastilor, ,,Ingerul a strigat". De asemenea, credinciosii se saluta cu cuvintele ,,Hristos a Inviat!" si raspund ,,Adevarat a Inviat!"

In Saptamana Luminata nu se citeste Psaltirea si nu se fac parastase pentru cei trecuti la viata vesnica; slujbele acestea sunt reluate dupa Duminica Tomii. De asemenea, slujbele de inmormantare din Saptamana Luminata sunt oficiate dupa o randuiala speciala. Slujba inmormantarii este inlocuita de slujba Invierii. De aceea, si cantarile acestei slujbe vorbesc de biruinta Vietii asupra mortii.

Dupa slujba de seara, la sarbatoarea Izvorului Tamaduirii, potrivit traditiei, preotii sfintesc din nou fantanile si apa primeste din nou puteri tamaduitoare.

Sursa text: Click.ro

Comments