TRAGEDIE – Zeci de morti dupa o alunecare de teren

TRAGEDIE – Zeci de morti dupa o alunecare de teren

sursa foto: qmagazine.ro

TRAGEDIE. Cel puțin 38 de persoane au murit în statele mexicane Puebla (centru) și Veracruz (est), în urma unor alunecări de teren produse de furtuna tropicală Earl, conform unui anunț făcut duminică de autoritățile mexicane, transmite AFP.

Autoritățile din statul Puebla au anunțat că 28 de persoane, dintre care 15 mineri, au murit după ce casele lor au fost îngropate de alunecări de teren. În statul Veracruz zece persoane au murit în circumstanțe asemănătoare.

Furtuna Earl a ajuns deasupra Mexicului însoțită de ploi foarte puternice. Spre exemplu, precipitațiile căzute la Huauchinango, în 24 de ore, au egalat volumul de precipitații caracteristic pentru o lună întreagă, producând surparea unei coline în localitatea Xaltepec și moartea a 11 persoane, conform autorităților regionale din Puebla.

Furtuna tropicală Earl a fost clasificată drept uragan de categoria 1 miercuri după-amiaza, dar și-a pierdut din intensitate după ce a lovit coastele statului Belize. Uraganul a intrat în Mexic joi seară, prin statul Tabasco (sud) și a fost reclasificat drept furtună tropicală de către Centrul american pentru supravegherea uraganelor (NHC).

Duminică s-a format în Pacific o nouă furtună tropicală, Javier, aflată la aproximativ 250 de kilometri vest-nord-vest de Manzanillo, în statul Colima. Această furtună se deplasează pe direcția vest-nord-vest.

Sursa info

Comments