Trei frati adolescenti salvati din Marea Nordului, unde cautau chihlimbar. I-a surprins mareea si s-...


Trei frati s-au aventurat prea departe in namolurile estuarului Elbei de langa Cuxhaven, in cautare de chihlimbar, si au declansat o operatiune de salvare dramatica. Potrivit societatii germane pentru salvarea naufragiatilor (DGzRS) si politiei, tinerii, cu varste intre 16 si 19 ani, au mers patru kilometri de-a lungul unui baraj de ghidare, sambata seara si au fost surprinsi de cresterea neobisnuit de rapida a apei, relateaza Die Welt.


Unul dintre frati a sunat de urgenta la politie cu telefonul mobil, dupa care a inceput o operatiune majora de cautare si salvare. Dupa cum a anuntat DGzRS din Bremen, unul dintre crucisatoarele sale de salvare pe mare a localizat rachetele de lumina ale persoanelor disparute, la scurt timp dupa ce a parasit portul Cuxhaven. Salvatorii au ajuns la tineri, care se aflau deja pana la burta in apa, cu o barca de mica adancime si i-au luat la bord, usor hipotermi.


Potrivit DGzRS, cautatorii de chihlimbar purtau costume termice izolante si aveau cu ei lampi LED puternice. Au pornit la mai putin de o ora dupa marea joasa, dar apa din Marea Nordului a crescut neobisnuit de repede din cauza furtunii din ultimele zile.


Pe langa fortele DGzRS, unitati de la pompieri, politia apelor si Societatea Germana de Salvare a Vietilor (DLRG) au fost alertate sa participe la operatiunea de cautare in largul coastei Saxoniei Inferioare, in intuneric. Potrivit politiei din Cuxhaven, a fost folosita si o drona. Nava de salvare i-a adus pe frati inapoi la Cuxhaven, unde au fost dusi la spital pentru ingrijiri suplimentare, ca masura de precautie.


Comments