Trucul folosit de marii bucatari pentru a fierbe un ou. Va iesi mai gustos si se va coji mult mai re...

Marii bucatari sunt recunoscuti pentru trucurile inedite la care apeleaza cand vor sa puna pe masa clientilor preparate care sa incante si cele mai exigente gusturi.

Un bucatar a dezvaluit trucul sau inedit de a curata mai usor ouale fierte, care in acelasi timp le confera o textura si un gust mai intens. Acesta a infipt un bold la baza fiecarui ou, apoi le-a pus la fiert. Inainte de a le introduce in apa, a adaugat sare, care, prin porii deschisi de ac, patrunde in interiorul oului si ii amplifica gustul. Ouale au fost fierte nu mai mult de 10 minute, astfel incat sa isi pastreze textura delicata.

Dupa ce le-a scos din apa, bucatarul a lovit fiecare ou usor, iar coaja tare s-a desprins imediat, dezvaluind un ou galbenus moale si gustoas. Acest proces de pregatire a oualor nu numai ca le face mai usor de curatat, dar adauga si o nota exotica, cu o consistenta fermecatoare si un gust plin de savoare care va incanta orice gurmand. Astfel, acest truc inedit demonstreaza inca o data ca secretul unor preparate cu adevarat reusite sta adesea in mici detalii si metode inovatoare.

Sex-simbolul Frantei, Carla Bruni, are probleme cu justitia. Este audiata ca suspect intr-o ancheta legata de sotul sau, fostul presedinte francez

Cum functioneaza trucul

Atunci cand infigi un ac in ou inainte de a-l pune la fiert, acesta ajuta la crearea unei mici gauri in coaja. Aceasta gaura permite scurgerea aerului din ou in timpul fierberii, ceea ce reduce presiunea exercitata asupra coajei. De asemenea, prin gaura creata de ac, apa fierbinte patrunde sub coaja si ajuta la separarea acesteia de albusul oului.

Astfel, oul va fi mai usor de decojit, deoarece coaja se va desprinde mult mai rapid si mai usor de oul fiert, fara a lasa bucati mici de coaja agatate de albus. Acest truc simplu si ingenios poate face procesul de curatare a oualor fierte mult mai rapid si mai eficient, economisind timp si eliminand frustrarile legate de coajele care se rup sau se lipesc de ou.

La randul lor, internautii au facut acest experiment si s-au convins de rezultate:

Inca un restaurant din Romania le-a cerut parintilor sa-si tina copiii la masa: controverse in mediul online

Comments