Trump, despre faptul ca niciun american nu a fost eliberat de Hamas de la inceputul armistitiului: ,...


Fostul presedinte american Donald Trump a criticat actuala conducere a SUA, in contextul in care niciun cetatean american nu a fost eliberat de la inceputul armistitiului temporar dintre Israel si Hamas, relateaza publicatia israeliana Haaretz si postul american Fox News.


,,A observat cineva ca Hamas a eliberat oameni din alte tari, dar, pana acum, nu a eliberat niciun ostatic american? Exista un singur motiv pentru acest lucru: nu respecta tara noastra sau conducerea noastra. Aceasta este o perioada foarte trista si intunecata a Americii!", a afirmat Trump intr-un mesaj publicat sambata pe platforma sa online Truth Social.


Incetarea temporara a focului dintre Israel si Hamas a intrat in vigoare vineri, 24 noiembrie. In aceeasi zi au fost eliberati 13 ostatici israelieni, 10 thailandezi si un filipinez, in schimbul a 39 de palestinieni din inchisorile israeliene.


Sambata, in a doua zi a armistitiului temporar, Hamas a eliberat alti 13 cetateni israelieni si patru thailandezi, de asemenea, in schimbul altor 39 de palestinieni.


Inainte de acordul privind armistitiul de patru zile si eliberarea de ostatici, doua prizoniere americane tinute de Hamas au fost eliberate pe 20 octombrie. De atunci, niciun cetatean al SUA aflat printre ostatici nu a mai fost pus in libertate de grupare.


Potrivit serviciilor de informatii americane, aproximativ 10 americani se numara printre ostaticii tinuti de Hamas in Fasia Gaza.


,,Nu ne vom opri pana cand nu ii vom aduce acasa pe acesti ostatici si pana cand nu vom primi un raspuns cu privire la locul unde se afla", a declarat presedintele SUA Joe Biden vineri, 24 noiembrie, intr-o conferinta de presa.


Intrebat cand vor fi eliberati primii ostatici americani, liderul de la Casa Alba a raspuns: ,,Nu stim cand va avea loc acest lucru, dar (...) ne asteptam sa aiba loc. Si nu stim care este lista tuturor ostaticilor si cand vor fi eliberati, dar stim numarul celor care vor fi eliberati. Asadar, sper si ma astept ca acest lucru sa se intample in curand".


Foto: Hepta


Comments