TURCIA – Au fost schimbati din functii 167 de generali

TURCIA – Au fost schimbati din functii 167 de generali

foto romaniatv.net

TURCIA Ministerul Apărării turc a schimbat din funcții, în baza unui decret de stat semnat luni, un număr de 167 de generali, în cadrul măsurilor luate în urma tentativei de lovitură de stat înregistrate în Turcia pe 15 iulie, informează agenția de presă Reuters, citată de Agerpres.

TURCIA Decretul în cauză, semnat de președintele Recep Tayyip Erdogan, premierul Binali Yildirim și ministrul apărării Fikri Isik, prevede printre altele numirea în alte posturi a 94 de generali din forțele terestre și 44 de generali din forțele aeriene turce.

Potrivit ministrului Fikri Isik, un număr de 311 militari considerați a fi fost implicați în tentativa de puci de la jumătatea lunii iulie, printre care și nouă generali, încă se află în libertate, potrivit Agerpres.

Peste 18.000 de persoane au fost plasate sub supraveghere în Turcia în ultimele două săptămâni, dintre care circa 10.000 fac obiectul urmăririi penale și au fost arestate preventiv, inclusiv jurnaliști. Numărul persoanelor concediate după tentativa de lovitură de stat de pe 15 iulie a depășit 50.000.

sursa info

Comments