TURISM Ocna Sugatag a avut turisti intr-o

TURISM – Ocna Sugatag a avut turisti intr-o luna cat n-a avut aproape toata vara

TURISM Sfârșitul sezonului estival pare să priască stațiunii Ocna Șugatag. După ce primele două luni ale sezonului vacanțelor nu au adus un aflux prea mare de turiști, de mai bine de o lună stațiunea este ocupată la capacitate maximă.

 TURISM Primarul localității Mihai Ivaszuk spune că, de la începutul lui august și până acum, stațiunea a avut turiști cât nu a avut de la începutul sezonului și că inclusiv acum la început de toamnă gradul de ocupare este de 100%.

“Dacă lunile iunie și iulie au fost deficitare la capitolul turiști, luna august a completat tot ceea ce s-a pierdut în lunile anterioare. Practic în luna august toate cele 789 de locuri autorizate de cazare din Ocna Șugatag au fost ocupate și chiar și la această oră numărul ridicat de turiști persistă”, spune Ivaszuk. Acesta mai arată că surpriza plăcută a sezonului a constituit-o numărul mare de turiști străini care și-au petrecut vacanța în zonă.

“Ponderea turiștilor a fost de la noi din țară, mai exact din sud, însă am fost ușor surprins de numărul mare de turiști spanioli și italieni care au dorit să cunoască mai îndeaproape oamenii și obiceiurile locului. Ba mai mult, am constat că pentru aceștia preferată este terapia cu apă sărată” – mai spune primarul localității.

În staţiunea Ocna Şugatag se tratează afecţiunile reumatismale degenerative şi articulare, afecţiuni neurologice periferice și afecţiuni ginecologice baza de tratament din stațiune permite efectuarea unor băi calde în cadă, electroterapie, hidroterapie, termoterapie, aerohelioterapie şi masaj medical. Baza de tratament din această stațiune funcţionează de mai bine de 40 de ani.

sursa info

Comments