ULTIMUL CLOPOTEL Mii de elevi si-au luat

ULTIMUL CLOPOTEL – Mii de elevi si-au luat ramas bun de la scoala si au salutat venirea vacantei

Vacanță. Încheierea anului școlar 2015-2016 a fost marcată în ultime zile în toate unitățile de învăţământ.

Încă de la prima oră a dimineții de vineri, 24 iunie, sute de  elevi, dascăli, părinţi sau bunici au ținut să fie prezenți la festivităţile care punct unui an de muncă. Zeci de buchete de flori au împodobit brațele dascălilor, iar evenimentul s-a constituit într-un moment de bilanţ, în care învăţătorii şi profesorii i-au premiat pe copiii care au obţinut rezultate deosebite la învăţătură.

“Este un moment de bilanţ după o activitate lungă, grea şi din partea noastră şi din partea dumneavoastră dar şi din partea copiilor. În scurt timp, elevii vor intra în vacanţă, în care ei o să se odihnească, o să-şi refacă forţele, ca în toamnă să putem începe un an nou şcolar. Ne mândrim cu rezultatele obţinute și care sunt  rodul eforturilor  pe care le-au făcut elevii,  profesorilor, dar şi părinţilor” – a spus  conducătorul unei unități de învățământ din Baia Mare.

Vineri, 24 iunie, este practic ultima zi din anul şcolar 2015/20156  elevii urmând să intre în vacanţa de vară până în 15 septembrie.

Totuşi, vacanţa nu începe acum şi pentru absolvenţii de gimnaziu sau liceu, care se află în plină perioadă de examene. Mai exact, luni începe Evaluarea Naţională pentru elevii din clasele a VIII-a, în timp ce pe 29 iunie debutează probele ale examenului de Bacalaureat, examen care se va încheia abia pe 10 iulie.

Comments