UMILINTA TOTALA – Nationala Romaniei a pierdut rusinos in fata Braziliei la JO

UMILINTA TOTALA – Nationala Romaniei a pierdut rusinos in fata Braziliei la JO

UMILINȚĂ TOTALĂ Naționala feminină de handbal a României a pierdut și al doilea meci de la Jocurile Olimpice, după eșecul surprinzător din jocul de debut, 19-23 cu Angola.

“Tricolorele” n-au avut nicio șansă în fața Braziliei, care a condus încă din startul meciului și conducea la trei goluri diferență după numai cinci minute. România nu s-a putut apropia la mai puțin de două goluri și a intrat la pauză cu un handicap de cinci goluri, 9-14.

Naționala noastră a fost demolată în repriza a doua, în care a marcat primul gol după peste șase minute, prin Laura Chiper.

România a primit chiar și un gol din poartă în poartă, de la fostul goalkeeper al lui HCM Baia Mare, Barbara Arenhart.

Avansul braziliencelor a crescut constant: 17-9 (minutul 36), 20-11 (minutul 44), 23-12 (minutul 51), 25-13 (minutul 55) și chiar 26-13 la final.

Cu doar patru goluri marcate în repriza secundă și 13 în total, România a pierdut cu cel mai categoric scor înregistrat până acum la turneul feminin de handbal de la Jocurile Olimpice.

Îmi e ruşine de ce am jucat, parcă suntem în vacanţă. Simt că nu am evoluat niciodată atât de prost“, a sintetizat Oana Manea, pivotul României, dezastrul din partida cu Brazilia, a anunţat TVR.

Cristina Neagu, cu șase goluri, a fost cea mai bună marcatoare a naționalei noastre, pentru care au mai punctat Melinda Geiger și Oana Manea, câte două goluri, Valentina Ardean-Elisei, Patricia Vizitiu și Laura Chiper, cu câte un gol.

Golgetera meciului a fost însă fosta handbalistă a lui CSM București, Ana Paula Rodrigues, cu opt reușite. Alexandra do Nascimento, fostă jucătoare a lui HCM Baia Mare, a fost a doua marcatoare a Braziliei, cu patru goluri.

Cu două eșecuri în primele două meciuri de la Rio, naționala lui Tomas Ryde nu-și mai permite niciun pas greșit în următoarele trei meciuri din grupa A, cu Muntenegru, Spania și Norvegia, pentru a mai spera la o clasare între primele patru locuri în grupă, care duce în sferturile de finală ale turneului.

Următorul joc, contra Muntenegrului, se joacă miercuri, de la ora 17.30.

Comments