UN AN DE LA ATENTATE - Cum arata Parisul la un an de la cele mai sangeroase atentate din istoria sa

UN AN DE LA ATENTATE Cum arata Parisul la un

UN AN DE LA ATENTATE - Cum arata Parisul la un an de la cele mai sangeroase atentate din istoria sa

UN AN DE LA ATENTATE  În urmă cu un an, Franța era lovită de cele mai sângeroase atentate din istoria sa, care au lăsat în urmă 130 de morți și peste 360 de victime în inima metropolei pariziene. Atacurile au fost revendicate de Statul Islamic, gruparea care a semănat teroare în Hexagon. Acum, francezii marchează un an de la atentatele de la Paris prin mai multe evenimente.

Mai multe evenimente discrete vor fi organizate în Paris pentru a marca un an de la atentatele care au schimbat istoria țării. Totodată, francezii din întreaga țară au fost rugați să lase o lumânare aprinsă în fața ferestrelor, în semn de omagiu, relatează France24 și AFP.

Comise de cel puțin nouă jihadiști, împărțiți în trei echipe operative, exploziile sinucigașe au vizat zona arenei Stade de France, iar rafalele de arme automate au ucis persoane aflate la mai multe terase și în sala de concerte Bataclan din capitala franceză.

UN AN DE LA ATENTATE

Singura persoană implicată în aceste atentate care a fost capturată în viață este Salah Abdeslam. El a fost capturat în urma unei operațiuni de amploare, care a avut loc în Belgia, cu doar câteva zile înainte de atacurile din Bruxelles. Mai precis, el a fost prins pe 18 martie, iar pe 22 martie au avut loc atentatele din Bruxelles.  După ce a fost capturat de autoritățile belgiene, teroristul a fost extrădat în Franța, acolo unde se află într-o închisoare, sub supraveghere continuă.

În urmă cu un an, buchetele de flori acopereau petele de sânge din faţa barului Carillon, situat la o intersecţie liniştită din apropierea Senei.

Acum, trotuarele sunt din nou ocupate de scaune, mese şi de francezi care râd copios, departe de imaginea morţilor întinşi pe caldarâm la 13 noiembrie 2015. Peste drum se află restaurantul Petit Cambodge, o altă țintă a jihadiștilor, care acum pare să-și fi revenit complet. În ciuda acestor semne, însă, oamenii spun că încă suferă de anxietate, la un an de la atacurile care au șocat nu doar Franța, ci întreaga lume.

Continuarea, AICI.

Sursă foto.

Comments