Un austriac, prins drogat la volanul unui McLaren de 260.000 de euro cu numere false. Un politist er...


Politistii rutieri din Arad au oprit in trafic, sambata seara, pe Calea Romanilor, un autoturism marca McLaren, model 600 LT, al carui pret de pornire este, potrivit site-urilor de specialitate, aproximativ 260.000 de dolari, neinmatriculat si avand aplicate placute de inmatriculare ce apartineau altor doua masini, scrie site-ul local de stiri Special Arad.


La volan se afla un cetatean austriac in varsta de 44 de ani care consumase droguri. In dreapta lui, pasager, un politist de la Ordine Publica din oras.


In urma testarii cu aparatul DrugTest a reiesit ca soferul ar fi consumat cocaina. Politistii Biroului Rutier au indisponibilizat autoturismul marca McLaren, in timp ce cetateanul austriac a fost condus la Unitatea de Primire Urgente Arad, pentru recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii cu exactitate a substantelor consumate.


,,La data de 2 martie a.c., in jurul orei 22.58, politistii Biroului Rutier au depistat un barbat de 44 de ani, cetatean austriac, in timp ce conducea un autoturism pe Calea Romanilor. Din verificari a reiesit ca autoturismul nu este inmatriculat, iar numarul de inmatriculare aplicat pe autoturism este fals. Testarea cu aparatul din dotare a indicat posibila prezenta a substantelor psihoactive", a transmis IPJ Arad.


Cetateanul austriac a intrat in Romania, luni seara, 26 februarie, pe la punctul de frontiera Nadlac, conform unor surse citate de Special Arad. Barbatul ar fi spus politistilor de frontiera ca numerele de inmatriculare de pe McLaren apartin unor alte masini pe care le detine insa la controlul de frontiera nu i s-ar fi solicitat si actele autoturismului sport pentru control


Barbatul in varsta de 44 de ani este om de afaceri, avand mai multe bussines-uri in domeniul Horeca in Austria si imobiliare in Romania si si-a sarbatorit recent ziua de nastere, facandu-si cadou trei masini: autoturismul McLaren si doua autovehicule marca Porsche.https://www.youtube.com/watch?v=vFiOgCjmSKQ

In timp ce cele doua masini Porsche au fost inmatriculate in Austria, pentru autoturismul McLaren procesul de inmatriculare si implicit de primire a numerelor auto a durat mai mult. El a venit totusi in Romania cu masina neinmatriculata, avand aplicate placutele unor altor masini.


Asta pentru ca legislatia din Austria prevede ca o persoana poate detine mai multe autoturisme avand posibilitatea de a pune acelasi numar de inmatriculare pe celelalte masini aflate in proprietatea sa, conditia fiind ca proprietarul sa detina un singur set de numere pe care le poate pune de pe o masina pe alta.


Cetateanul austriac este cercetat pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului sau altor substante, aparatul DrugTest indicand faptul ca austriacul consumase cocaina, conducerea unui autovehicul neinmatriculat si conducerea unui autovehicul cu numar de inmatriculare fals.


In plus, IPJ a deschis o ancheta si pentru faptul ca in dreapta soferului austriac se afla un politist din oras.,,Avand in vedere prezenta in calitate de pasager a unui politist, alaturi de soferul austriac, Compartimentul Relatii Publice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Arad este abilitat sa comunice urmatoarele: Conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Arad a dispus efectuarea de verificari, prin Compartimentul Control Intern, in vederea stabilirii starii de fapt si luarii masurilor legale", a mai comunicat IPJ Arad.


Comments