Un avion s-a prabusit in Nepal la scurt timp dupa decolare. Cel putin 18 oameni au murit

Un avion s-a prabusit in Nepal la scurt timp dupa decolare. Cel putin 18 oameni au murit

Un avion s-a prabusit in Nepal la scurt timp dupa decolare. Cel putin 18 oameni au murit


Cel putin 18 persoane au murit dupa ce un avion de mici dimensiuni s-a prabusit si a luat foc in timp ce decola miercuri, 24 iulie, din capitala Nepalului, Kathmandu, relateaza Reuters si CNN.


In avion se aflau doi membri ai echipajului si 17 tehnicieni care zburau catre orasul Pokhara pentru a repara un alt avion, au declarat oficiali. Ulterior, presa internationala a relatat ca avionul trebuia sa ajunga la intretinerea periodica la noul aeroport Pokhara din Nepal, care a fost deschis in ianuarie si este dotat cu hangare pentru intretinerea aeronavelor.


,,Doar capitanul a fost salvat si primeste tratament la un spital", a declarat Tej Bahadur Poudyal, purtatorul de cuvant al Aeroportului International Tribhuvan din Kathmandu.


Imaginile difuzate de televiziuni au aratat cum avionul a zburat putin deasupra pistei si s-a inclinat apoi inainte de a se prabusi. Un incediu a izbucnit in urma impactului, iar o coloana de fum negru s-a ridicat spre cer.


Avionul era un Bombardier, iar presa a relatat ca apartinea companiei locale Saurya Airlines. Aeroportul a fost inchis temporar in urma prabusirii, au mai precizat oficialii.


BIG BREAKING ?????? ?? ??????? ???????? ?? ?? ???? ?? ???? ???? ????? ? ??? ?? ???? ?? ?? ????? ?????????????? ?? ???, ????? ???????? ?? ????? ??#Nepal #planecrash#NepalPlaneCrash #kathmandu pic.twitter.com/IJUv4UKsZd

— Om Prakash ? (@OMPRAKASH036) July 24, 2024

Saurya opereaza zboruri interne in Nepal cu doua avioane regionale Bombardier CRJ-200, ambele vechi de aproximativ 20 de ani, potrivit Flight Radar 24.


Nepalul a fost criticat pentru nivelul scazut de siguranta aeriana. Tara in care se afla opt dintre cei mai inalti 14 munti din lume, inclusiv Everestul, are un istoric al accidentelor aeriene. Vremea se poate schimba brusc, iar pistele de aterizare sunt amplasate, in general, in zone muntoase greu accesibile.


Aproape 350 de persoane au murit in accidente de avion sau de elicopter in Nepal incepand din anul 2000.


Desi tara a facut imbunatatiri in ceea ce priveste standardele de siguranta in ultimii ani, problemele raman, iar lipsa investitiilor in aeronavele invechite nu face decat sa sporeasca riscurile zborului.


Foto: Profimedia


Comments