Un barbat inarmat care incerca sa incendieze o sinagoga din Franta, ucis de politisti

Un barbat inarmat care incerca sa incendieze o sinagoga din Franta, ucis de politisti

Un barbat inarmat care incerca sa incendieze o sinagoga din Franta, ucis de politisti


Politistii francezi din Rouen, nord-vestul Frantei, au ucis un barbat inarmat care intentiona sa dea foc sinagogii din oras, a anuntat vineri ministrul de interne Gerald Darmanin, citat de Reuters si BBC.


Incidentul a avut loc in centrul Rouen, la 130 de kilometri nord-vest de Paris, in jurul orei locale 6:45.


Intr-un comunicat postat pe X, Gerald Darmanin a spus ca individul inarmat a fost ,,neutralizat" si le-a multumit ofiterilor pentru ,,curajul lor".


,,La Rouen, politistii nationali au neutralizat in aceasta dimineata devreme un individ inarmat care voia in mod evident sa dea foc sinagogii din oras. Ii felicit pentru reactia si curajul lor", a scris pe X ministrul.


Deocamdata, nu este clar cine este individul si nici motivul din spatele atacului sau. El era inarmat cu un cutit si o bara de fier, potrivit autoritatilor locale.


Primarul din Rouen, Nicolas Mayer-Rossignaol, a spus ca intregul oras este ,,in stare de soc" in urma incidentului, precizand ca nu sunt alte victime in afara de barbatul impuscat de politie.


Potrivit presei franceze, politia a fost alertata dupa ce localnicii au vazut fum ridicandu-se din sinagoga. Cand au ajuns la fata locului, unul dintre ofiteri l-a impuscat pe barbatul care era inarmat cu un cutit si o bara de fier.


Incidentul vine pe fondul razboiului Israelului in Fasia Gaza impotriva Hamas, care a generat tensiuni in Franta si in intreaga Europa. Numarul actelor antisemite a crescut in Franta, care are cea mai mare populatie evreiasca si musulmana din vestul Europei.


Comments