Un bloc din Sankt Petersburg, lovit de o drona ucraineana. „Am auzit prima data o fluieratura pentru...


O explozie a avut loc sambata, 2 martie, intr-un bloc de apartamente cu cinci etaje din Sankt Petersburg, al doilea oras ca marime din Rusia, iar presa locala scrie ca deflagratia a fost provocata de o drona ucraineana, relateaza Radio Europa Libera.


Guvernatorul din Sankt Petersburg, Aleksandr Beglov, a raportat "incidentul", precizand ca aproximativ 100 de rezidenti au fost evacuati.


Nu au fost raportate victime, dar ferestrele cladirii au fost sparte si balcoanele au fost contorsionate.


Locatarii caselor avariate au declarat pentru Reuters ca au auzit niste sunete ciudate, urmate de o explozie si un incendiu, noteaza Agerpres.


"Am auzit prima data o fluieratura pentru ca tocmai deschisesem fereastra, apoi o explozie, o flacara si un apartament plin de fum, fereastra a zburat", a declarat locatara Elena pentru Reuters. Ea a spus ca acest lucru s-a intamplat dupa ora 7.00 locala (4.00 GMT).


Presa rusa a raportat ca incidentul ar fi putut fi provocat de o drona ucraineana doborata, care se indrepta catre un depozit de combustibil din apropiere. Nu a existat nicio confirmare oficiala in acest sens din partea autoritatilor ruse sau a presei de stat.


Potrivit canalului Telegram Mash, posibila tinta a fost depozitul de petrol Ruchi, aflat la nord-est de Sankt Petersburg la mai putin de un kilometru de locul prabusirii dronei.


Urmareste pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informatii despre razboiul din Ucraina


Comments