Un ketchup diferit si mult mai delicios: Cum se prepara sosul de rosii cu mere, delicatesa care va d...

Sos de rosii cu mere, deliciul care da un gust aparte preparatelor

- Mere - 1 kg.- Rosii - 1,5 kg.- Ceapa - 2 buc.- Piper negru macinat - 0,5 lingurita.- Ardei rosu macinat - 0,5 lingurita.- Sare - dupa gust.- Zahar - 1,5 linguri.- Otet - 2 linguri.- Usturoi - 6 catei de usturoi.- Ardei iute macinat - dupa gust.

Presarati sau radeti usturoiul. Decojiti merele si scoateti semintele. Taiati ceapa, merele si rosiile in bucati mici egale. Puneti toate ingredientele taiate intr-o cratita mare la fiert. Adaugati in oala condimentele uscate, sarea si zaharul. Puneti amestecul la foc mediu timp de 10 minute. Apoi bateti sosul cu un blender si fierbeti la foc mic timp de 40 de minute.

Dupa terminarea fierberii, adaugati otet in sos si fierbeti inca 15 minute. Se toarna sosul finit in borcane sterilizate si se acopera cu capace sterilizate.

Plante ornamentale care tin la distanta tantarii. Iti vor infrumuseta casa si te vor scapa de suparatoarele insecte

O alta varianta este sosul de rosii cu mere, prune si ardei

- Rosii - 2 kg.- Prune - 0,5 kg.- Mere - 0,5kg.- Ceapa - 0,5 kg.- Sare - 2 linguri. l.- Zahar - 3-4 linguri.- Ulei de floarea-soarelui - 150 ml.- Usturoi - 1 capatana.- Ardei dulce - 2 buc.- Ardei iute - 1 buc.- Cuisoare - 6 buc.- Boabe de piper - 6-8 buc.- Ardei dulce - 5 buc.- Frunza de laur - 2-3 buc.- Nucsoara - 1/2 lingurita.

Spalati bine toate legumele. Curatati prunele si merele de samburi. Taiati grosier ardeii dulci si iuti, rosiile, ceapa si merele. Taiati prunele in doua. Toate legumele si fructele se bat cu un blender sau se trec printr-o masina de tocat carne. Se fierbe masa timp de 20 de minute, apoi se adauga zahar si sare.

Infasurati cuisoarele, condimentele, boabele de piper si frunzele de dafin in tifon si puneti-le in sos, spun gospodinele iscusite. Turnati uleiul de floarea-soarelui in sos. Gatiti sosul pentru inca 20-30 de minute, apoi scoateti tifonul cu condimentele. La sfarsitul gatitului adaugati in sos nucsoara si usturoi tocat.

Opriti focul si raciti sosul la temperatura camerei. Apoi bateti sosul cu un blender pentru a-l ingrosa. Se pune pe foc, se aduce la fierbere si se opreste imediat focul. Turnati sosul picant in borcane sterilizate.

Ce se ascunde, de fapt in spatele ingredientelor din produse. Aminoacid din pene de rata, accentuator de gust din glandele castorului, printre ciudateniile pe care le mancam

Comments