Un leu foarte prietenos se saruta cu oamenii. Imaginile au facut inconjurul lumii / FOTO

Un leu foarte prietenos se saruta cu oamenii. Imaginile au facut inconjurul lumii / FOTO

Un leu foarte prietenos se saruta cu oamenii. Imaginile au facut inconjurul lumii / FOTO

Mai multe imagini uluitoare, cu un leu foarte prietenos și un bărbat neînfricat, au făcut înconjurul lumii. Imaginile au fost surprinse de un fotograf uimit de ceea ce a descoperit într-un parc din Crimeea.

Fotografiile care par desprinse dintr-o altă lume prezintă câteva scene emoționante cu lei care se gudură pe lângă prietenii lor oameni, pozează cu aceștia pentru selfie-uri și chiar îi sărută pe gură.

Cel care a realizat fotografiile, rusul Nikita Korzun, în vârstă de 43 de ani, a vizitat Parcul Taigan Lion din Crimeea și a fost surprins de modul în care oamenii de acolo interacționează cu fioroasele feline, conform Daily Mail.

Alte fotografii ne prezintă modul incredibil de prietenos prin care leii îi salută pe vizitatorii din mașini, iar într-o imagine se vede cum un îngrijitor bagă mâna în gura leului pentru a fi imortalizat astfel prin lentilele aparatului de fotografiat.

De altfel, șeful parcului, Oleg Zubkov, se joacă cu uriașele feline de parcă acestea ar fi pur și simplu niște pisici obișnuite.

Foto: Nikita Korzun/mediadrumworld.com/NorthFoto

Taigan, cel mai mare parc de lei din Europa

Peste 50 de lei trăiesc în Taigan, cel mai mare parc de lei din Europa. În timpul iernii, când temperaturile scad cu mult sub zero grade Celsius, iar stratul de zăpadă este generos, leii se odihnesc în adăposturi încălzite.

În timpul primăverii, însă, toți cei 50 de lei africani sunt eliberați în „sălbăticie”, în parcul din Crimeea care acoperă o suprafață de peste 50 de hectare.

Parcul reprezintă casa a altor 1.500 de animale și păsări, printre care se află și tigri, dar și exemplare extrem de rare de lei albi.

Oleg Zubkov crede că publicarea fotografiilor va descuraja vânătoarea de tigri siberieni și de lei albi, specii aflate pe cale de dispariție, din care au mai rămas, la nivel global, doar 500, respectiv 100 de exemplare.

Parcul Taigan se află lângă orașul Belogorsk, o zonă puternic afectată din punct de vedere economic după anexarea Crimeei de către Rusia, în 2014.

Comments