Un medic stomatolog a facut o extractie dentara de pe un hoverboard. Ce pedeapsa a primit

Un medic stomatolog a facut o extractie

Un medic stomatolog a facut o extractie dentara de pe un hoverboard. Ce pedeapsa a primit


Un fost medic stomatolog care a fost filmat in timp ce efectua o extractie dentata unui pacient in timp ce statea pe un hoverboard a fost condamnat la 12 ani de inchisoare, conform autoritatilor din Alaska, transmite CNN.


Seth Lookhart, in varsta de 35 de ani, a fost condamnat pentru 46 de infractiuni in ianuarie, inclusiv frauda de asistenta medicala, practicarea ilegala a medicinei dentare si punerea in pericol a unei persoane prin comportament nesabuit.


Seth Lookhart a fost condamnat la 20 ani de inchisoare, insa va efectua doar 12. De asemenea, acesta nu va putea practica medicina dentara timp de 10 ani.


Imaginile in care acesta apare pe hoverboard efectuand o extractie dentara l-au adus pe doctorul Lookhart in atentia autoritatilor, care au gasit multe nereguli in cabinetul sau.


In cel putin o conversatie, Lookhart a glumit pe seama evenimentului, spunand ca efectuarea unei interventii chirurgicale pe un hoverboard reprezinta "un nou standard de ingrijire medicala".


Lookhart a fost acuzat ca nu isi trata pacientii cu profesionalism si ca ii taxa pentru proceduri medicale care nu erau necesare sau care nu puteau fi justificate corespunzator. De asemenea, ar fi facut mii de anestezii fara a avea instruirea necesara, in timp ce deturna fonduri din sistemul de asistenta medicala pentru cei cu venituri reduse Medicaid.


Unii dintre pacientii au marturisit, de asemenea, ca s-au trezit ca Lookhart lucrase pe dintele gresit sau ca au efectuat un tratament diferit de cel stabilit initial.


"Aceasta nu este o infractiune economica. Acesta nu este un caz in care instanta condamna pe cineva care a furat doua milioane de dolari. Lookhart a ranit oameni, persoane vulnerabile, copii cu dizabilitati", a declarat Eric Senta, procurorul de caz.


Procurorii fac presiuni pentru ca instanta sa-l oblige pe Lookhart sa plateasca peste doua milioane de dolari pentru a acoperi din prejudiciul pe care l-a creat prin delapidarea sistemului Alaska Medicaid.


Comments