Un nou cutremur a zguduit Romania. Alerta de la Institutul National pentru Fizica Pamantului

Un nou cutremur a zguduit Romania. Alerta de la Institutul National pentru Fizica Pamantului

Un nou cutremur a zguduit Romania. Alerta de la Institutul National pentru Fizica Pamantului

,,In ziua de 23 Septembrie 2023, la ora 21:51:09 (ora locala a Romaniei), s-a produs in ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.8, la adancimea de 88.6 km.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: 47km V de Focsani, 62km N de Buzau, 65km E de Sfantu-Gheorghe, 75km E de Brasov, 92km NE de Ploiesti" a anuntat Institutul National pentru Fizica Pamantului (INFP).

O saptamana agitata din punct de vedere seismicDoua cutremure au avut loc miercuri, 20 septembrie

Doua cutremure cu magnitudinea de 3,1 s-au produs miercuri dimineata, la un interval de sapte minute, in judetele Buzau si Vrancea, zona seismica Vrancea, potrivit informatiilor publicate de Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).

Primul seism de 3,1 a avut loc la ora 5:37 (ora locala a Romaniei) in judetul Buzau, la adancimea de 100,6 kilometri si s-a inregistrat in apropierea urmatoarelor orase: 53 km nord-vest de Buzau, 61 km sud-est de Sfantu-Gheorghe, 63 km est de Brasov, 63 km vest de Focsani, 70 km nord-est de Ploiesti si 99 nord-est de Targoviste.

Cel de-al doilea cutremur, tot cu magnitudinea de 3,1, s-a produs la ora locala 5:44, in judetul Vrancea, la adancimea de 15,9 kilometri.

Seismul a avut loc in apropierea urmatoarelor orase: 45 km vest de Focsani, 57 km nord de Buzau, 69 km est de Sfantu-Gheorghe, 78 km est de Brasov, 90 km nord-est de Ploiesti.

Joi, 21 septembrie, un nou cutremur a avut loc in zona Vrancea

Un cutremur cu magnitudinea de 2,8 pe Richter a avut loc in noaptea de miercuri spre joi in Buzau, zona seismica Vrancea, potrivit Institutului National de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).Potrivit INCDFP, cutremurul s-a produs joi, la ora 00:54:54 (ora locala a Romaniei), in zona seismica Vrancea, in Buzau.

De la inceputul lunii septembrie, in Romania, au avut loc 19 cutremure, cu magnitudini cuprinse intre 2 si 4,2 pe Richter, din care 15 in judetele Vrancea si Buzau, zona seismica Vrancea, doua in judetul Buzau, zona Munteniei, si cate unul in judetele Gorj si Brasov, respectiv zonele Oltenia si Transilvania.

In Romania, cea mai puternica miscare tectonica din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc in data de 14 februarie, in judetul Gorj, la o adancime de 6,3 kilometri.

Comments