Un profesor s-a plans ca una dintre eleve nu poarta sutien. Ce s-a intamplat apoi, incredibil!

Un profesor s-a plans ca una dintre eleve nu poarta sutien. Ce s-a intamplat apoi, incredibil!

Un caz revoltător s-a petrecut recent la o şcoală din Montana, SUA. O elevă a fost chemată în biroul directoarei şi mustrată pentru că nu purta sutien.

Totul a început după ce un profesor s-a plâns că una dintre elevele lui, Kaitlyn Juvik, nu poartă sutien, iar acest lucru îl face să se simtă "inconfortabil". Aşadar, într-o zi, adolescenta a fost oprită pe hol de directoarea şcolii, scrie The Guardian.

"'Ai uitat ceva azi?', m-a întrebat directoarea. (...) 'Nu', i-am răspuns, confuză. 'Porţi sutien?', a continuat ea. 'Nu', i-am răspuns din nou. 'Atunci trebuie să te acoperi cu ceva sau să-ţi pui un sutien, pentru că aici sunt o mulţime de profesori bărbaţi şi elevi, iar asta îi face să se simtă inconfortabil. Nu vor să vadă asta'", a povestit tânăra.

"M-am simţit foarte jenată. (...) Nici măcar nu îţi puteai da seama dacă purtam sau nu sutien. Chiar dacă mă aplecam, nu se vedea absolut nimic. Nu aş fi purtat tricoul acela dacă s-ar fi văzut. (...) Deseori aleg să nu port sutien pentru că mă simt mai confortabil. Multe dintre prietenele mele, de asemenea, nu poartă sutien tot timpul", a adăugat ea.

Mai târziu, Kaitlyn a relatat întreaga întâmplare pe Internet, iar cazul său a strânit un adevărat val de susţinere. Fata a mers mai departe şi a organizat "o zi fără sutien", când aproape toate colegele ei au mers la şcoală fără a purta sutien.

Adolescenta a fost mustrată din nou de directoare, care chiar i-a cerut să şteargă totul de pe Internet. Dar Kaitlyn nu a cedat.

"Totul a devenit ceva uriaş şi sunt foarte recunoscătoare tuturor celor care mi-au transmis încurajări. Dar nu vreau ca atenţia să se îndrepte asupra mea şi a sutienului meu. (...) A început cu mine, dar nu e vorba despre mine. E vorba despre  dreptul femeilor de pretutindeni de a se simţi bine în pielea lor", a spus ea în final.

Articole recomandate

Comments