Una dintre cele mai mari piete din Bucuresti, inchisa partial de ANPC. ,,Tarabele dezmembrate si miz...

Conform unui comunicat al ANPC, transmis Agerpres, in urma neregulilor constatate, comisarii au aplicat, pana in acest moment - verificarile fiind in curs la 20 dintre societatile comerciale si producatori - urmatoarele sanctiuni contraventionale: amenzi contraventionale in cuantum de 196.000 lei, 2 avertismente, oprirea definitiva de la comercializare a produselor neconforme, oprirea temporara a prestarii serviciilor, pana la remedierea deficientelor, pentru 13 operatori economici si oprirea temporara a prestarii serviciilor, pana la remedierea deficientelor, pentru zone din Piata Gorjului, pentru lipsa amenajarilor si a igienei."In unele dintre pietele verificate, cumparaturile au devenit o cursa cu peripetii si obstacole, la finalul careia te poti considera norocos daca nu ai patit nimic. Gropile de pe alei, aplecatorile ruginite si pline de crapaturi, tarabele dezmembrate si mizeria, toate reprezinta un real pericol pentru cei ce doresc sa isi faca cumparaturile cat mai aproape de ceea ce demult erau producatorii romani. Inconjurati de bisnitarii anilor 2000, adevaratii producatori bat in retragere. Aflam de la escrocul de taraba ca avem struguri de primavara si mere de iarna. Certificatele acestora fiind niste falsuri grosolane! Continuam!", a declarat Horia Constantinescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.Operatorii economici opriti temporar de la prestarea serviciilor sunt, conform sursei citate, Kasia Comert Intern Extern SRL, Prosper Management Team SRL, PFA Tudor N. Constantin, Ifim Constructii SRL, Perfect Market Place SRL, Cipmar Concept SRL, Alex Mira Invest SRL, Food Market SRL, La Stela Good Food SRL, Dordea V. SA, Simple Greek SRL, Emprod SRL si Floris Global Trade SRL.Printre principalele abateri constatate se numara: nerespectarea conditiilor de temperaturi pentru depozitarea produselor alimentare; comercializarea unor produse alimentare fara elemente de identificare si fara mentionarea tarii de origine a marfii si a datei limita de consum, pe eticheta; comercializarea unor produse alimentare cu data durabilitatii minimale depasita; depozitarea, in vederea comercializarii a unor produse alimentare aflate in lazi cu acumulari de impuritati si mucegai; utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu resturi alimentare, cu chedere rupte, rugina si vopsea exfoliata; folosirea unor ustensile de bucatarie neprofesionale si a cosurilor de gunoi fara capac; existenta pavimentului, in zona de desfasurare a activitatii, neigienizat, cu bucati de gresie lipsa, gropi, sparturi; folosirea unor echipamente de gatire cu urme de rugina si uzura intensa; lipsa omologarii unor aparate de masura utilizate; schimbarea starii termice a produselor alimentare; lipsa graficului schimbarii uleiului de prajire; comercializarea altor produse agricole decat cele mentionate in carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol pe care le produce, fara a putea prezenta documente de provenienta ale acestora; lipsa documentelor de provenienta a marfii; lipsa informarii cu privire la tara de provenienta a unor legume si fructe de import; comercializarea oualor fara marcaj; comercializarea unor produse alimentare cu modificari organoleptice de aspect si consistenta; lipsa mentionarii informatiilor referitoare la ingredientele care pot provoca alergii sau intolerante etc.

Comments