URMARI BREXIT – Britanicii cer cetatenia romana

URMARI BREXIT – Britanicii cer cetatenia romana

Brexit. Mai mulţi cetăţeni britanici stabiliţi în România, care lucrează aici, se gândesc serios să obţină cetăţenie română, spunând că în momentul de faţă „Marea Britanie nu mai este o opţiune viabilă pentru oricine are aptitudini şi valoare profesională de oferit”.

Britanicii din România sunt nemulţumiţi de votul conaţionalilor lor. Mediafax a stat de vorbă cu câţiva englezi stabiliţi de mai mulţi ani în România, unde lucrează sau au deschis afaceri. Toţi spun că iau serios în considerare opţiunea unei cetăţenii române şi că nu le vine să creadă că Marea Britanie a votat pentru Brexit. Există, însă, posibilitatea reală ca Parlamentul să nu valideze votul, aceasta fiind ultima portiţă pentru a salva situaţia, speră aceştia.

Simon Parker, un profesor britanic stabilit de mai bine de 15 ani în România unde a deschis o firmă de consultanţă pentru a-i ajuta pe tinerii români să plece la studii la universităţi britanice, spune că oricum avea în vedere să ceară cetăţenie română, iar situaţia Brexit-ului îl determină să întreprindă măsurile şi mai repede.

„E un dezastru ce s-a întâmplat atât pentru Marea Britanie cât şi pentru Europa. Eu sunt foarte dezamăgit. Tocmai ce am auzit că Scoţia vrea un al doilea referendum pentru independenţă, iar Irlanda vrea unificarea cu Irlanda de Nord. Este un dezastru, iar efectul se va resimţi zeci de ani de acum încolo. Uniunea Europeană a făcut o treabă foarte bună în ceea ce priveşte menţinerea păcii pe continent, exceptând criza din Balcani, şi sunt foarte dezamăgit de ce s-a întâmplat azi”, a spus Simon, pentru Mediafax.

Comments