US OPEN – Accidentat, Djokovic nu i-a putut face fata lui Wawrinka in finala

US OPEN – Accidentat, Djokovic nu i-a putut face fata lui Wawrinka in finala

US OPEN Tenismanul elvețian Stan Wawrinka a câștigat turneul US Open, duminică, după ce l-a învins în finala de la New York pe numărul unu mondial, sârbul Novak Djokovic, cu 6-7 (1/7), 6-4, 7-5, 6-3.

Wawrinka (31 ani) și-a trecut astfel în palmares al treilea său titlu de Mare Șlem, la capătul unei finale de mare intensitate, care a durat trei ore și 55 de minute.

Numărul 3 ATP a ajuns la 15 titluri în palmaresul său, dintre care Australian Open (2014) și Roland Garros (2015).

Wawrinka a revenit în turneul de la Flushing Meadows, după ce a salvat o minge de meci în fața britanicului Daniel Evans, de care a trecut în cele din urmă în cinci seturi, cu 4-6, 6-3, 6-7 (6/8), 7-6 (10/8), 6-2), în optimile de finală.

Elvețianul s-a impus în fața lui Djokovic printr-o apărare îndârjită, prin riscurile pe care și le-a asumat (46 de lovituri direct câștigătoare) și realismul său (6 mingi transformate din 10 oportunități, față de 3 din 17 pentru Djokovic).

Djokovic a avut un parcurs facil până în ultimul act, beneficiind de forfait-uri sau abandonuri în trei dintre tururile anterioare.

Wawrinka nu are decât patru victorii în 23 de confruntări cu Djokovic, care a câștigat anul acest titlurile la Australian Open și Roland Garros, iar la Wimbledon a fost eliminat din turul al treilea.

Accidentat la piciorul drept și cu moralul afectat, Djokovic nu i-a mai făcut față lui Wawrinka și a cedat la a doua minge de meci, comițând a 46-a sa greșeală neforțată și ultima.

Wawrinka a câștigat 11 finale consecutive în cariera sa.

Comments