US OPEN – Dupa doua ore de joc, Halep se califica dramatic in optimi

US OPEN – Dupa doua ore de joc, Halep se califica dramatic in optimi

US OPEN Simona Halep a încheiat meciul din turul trei împotriva jucătoarei maghiare Timeea Babos aşa cum l-a început, cu un break, şi s-a calificat dramatic în optimile de finală.

US OPEN  Jucătoarea română de tenis Simona Halep a reușit o calificare dificilă în optimile de finală ale turneului US Open, ultimul de Mare Șlem al anului, după ce a învins-o, sâmbătă, la New York, pe unguroaica Timeea Babos, cu 6-1, 2-6, 6-4, în turul al treilea.

Halep a câștigat o partidă ce se anunța dificilă, dar nimeni nu cred că s-a gândit că jucătoarea maghiară își va vinde atât de scump pielea, mai ales după ce Halep s-a impus în primul set cu un sec 6-1. Babos a avut însă o revenire spectaculoasă și a dominat clar setul doi în fața unei jucătoare ce părea a fi doar umbra Simonei Halep.

676839_676839_babos_set_2

A fost 6-2 pentru Timeea, care și-a năucit pur și simplu adversara aflată în corzi. Au fost câteva game-uri extrem de disputate, însă situaţia s-a schimbat la 3-2 în favoarea unguroaicei. Jucătoarea de pe locul 34 WTA a căpătat tot mai multă încredere şi s-a dezlănţuit pentru a se impune cu 6-2.

Mai mult decât atât, Babos a început foarte bine şi decisivul, desprinzându-se rapid la 2-0, dar Simona a găsit puterea de a reveni. A egalat la 3, apoi a salvat două mingi de break la 4-4, înainte de a închide meciul cu 6-4 în ultimul set, după o dublă greşeală a adversarei sale.

Românca a terminat meciul cu 35 de erori neforţate şi 16 lovituri direct câştigătoare, în timp ce Babos a avut 5 aşi, 3 duble greşeli, 25 “winners” şi 45 de erori neforţate.

57caf07395f9cf351d004538

Nu ştiu cum am reuşit să revin“, a spus la final Halep, care se pregăteşte acum pentru confruntarea cu Suarez-Navarro. Iberica a trecut în două seturi, scor 6-4, 6-3 de rusoaica Elena Vesnina.

Simona Halep şi Carla Suarez-Navarro s-au întâlnit de zece ori până acum, iar scorul meciurilor directe este egal, 5-5. Cele două au fost adversare o singură dată la US Open, în 2011, când jucătoarea din Spania a câştigat în trei seturi.

Ultimul duel direct a avut loc în 2015, la Roma, când Suarez-Navarro s-a impus în semifinale tot în trei seturi.

Simona Halep şi-a asigurat 235.000 de dolari şi 240 de puncte WTA.

Comments