US OPEN – Simona Halep a jucat aproape perfect si s-a calificat in turul doi

US OPEN – Simona Halep a jucat aproape perfect si s-a calificat in turul doi

US OPEN Simona Halep a reuşit una dintre cele mai convingătoare victorii ale carierei, într-un turneu de Grand Slam. Românca, favorită numărul 5, a dispus de Kirsten Klipkens, cu 6-0, 6-2. Simona a avut şansa unui dublu 6-0, după ce a servit la 6-0, 5-0.

“A fost un meci dificil, la fel cum sunt toate partidele din primul tur. M-am descurcat bine şi mi-am făcut jocul astăzi. Am avut destul timp să fac lucrurile aşa cum mi-am dorit. Câteodată, chiar dacă ai multă experienţă, poţi deveni nervoasă în anumite momente, aşa cum am păţit eu la final. Îmi acord mai puţin de nota 9 azi.

Fiecare meci e important pentru mine, mai ales unul care se dispută la un Grand Slam. În momentul în care începi turneul, ai emoţii, din cauza dorinţei foarte mari de a avea rezultate. Mi-am dorit doar să lovesc bine mingea şi să elimin emoţiile.

Lucrez cu Darren la toate capitolele. Trebuie să fiu mai bună în orice aspect al jocului. Avem deja câteva săptămâni în Statele Unite în care am muncit mult. Vreau să le mulţumesc tuturor oamenilor din echipa mea. Din momentul în care am văzut tragerea la sorţi, Darren şi-a folosit slice-ul şi m-a antrenat foarte bine. Ştiam ce mă aşteaptă şi nu am avut probleme”, a spus Halep, imediat după meci.

Aceasta a fost a cincea victorie pe care Simona Halep a obţinut-o în faţa jucătoarei belgiene, din tot atâtea meciuri disputate.

Calificarea în manşa secundă este recompensată la US Open cu un premiu de 77.200 de dolari şi cu 70 de puncte WTA.

În următorul tur, Halep se va duela cu Lucie Safarova (44 WTA). Acesta va fi a cincea întâlnire directă dintre cele două, Simona fiind la conducere (3-1). Ultima oară, Simona şi Lucie s-au întâlnit la Cincinnati, în 2014, iar românca s-a impus în două seturi, 6-4, 7-5.

Comments