USR MARAMURES - Fara penali in functii publice

USR MARAMURES - Fara penali in functii publice

Uniunea Salvati Romania initiaza strangerea de semnaturi pentru o initiativa cetateneasca ce transpune in Constitutie cea mai importanta solicitare a romanilor care au protestat anul acesta in strada: fara penali in functii publice.

"Consideram ca se impune introducerea acestei interdictii in Constitutie in contextul asaltului asupra Justitiei pe care coalitia PSD-ALDE l-a inceput imediat dupa preluarea puterii cu OUG 13 si care a culminat dupa 9 luni cu proiectul de modificare a legilor justitiei ce submineaza independenta magistratilor si anuleaza reformele pe care Romania le-a facut in ultimii ani in acest domeniu", a declarat Dan Ivan, Presedinte USR Maramures.

"Zeci de tari din Europa au astfel de interdictii in legislatie pentru a limita coruptia in institutiile de stat, iar unele printre care Estonia, Danemarca, Polonia, Luxemburg au acest principiu in Constitutie. Acest lucru trebuie sa se intample si in Romania.

O asemenea prevedere constitutionala ar ingradi accesul fostului primar al Baii Mari – Cristian Anghel, si potential si al actualului primar Catalin Chereches in cazul unei condamnari in procesul in care este judecat, la a reveni in fruntea comunitatii in pozitia din care s-au savarsit faptele penale", a mai spus Dan Ivan.

USR s-a opus cu toata forta si a organizat primul protest din Parlamentul Romaniei impotriva OUG 13, dar sutele de mii de oameni din strada sunt cei care au reusit cu adevarat sa blocheze aceasta tentativa a coalitiei PSD-ALDE de salvare a coruptilor. De aceea, USR face din nou apel la romani sa semneze aceasta initiativa pentru a reusi impreuna sa oprim asaltul asupra Justitiei. Speram ca majoritatea PSD-ALDE nu isi va permite sa blocheze in Parlament o initiativa cetateneasca semnata de peste 500.000 de oameni, asa cum a facut-o pana in prezent cu toate proiectele initiate de opozitie pentru a curata politica romaneasca.

USR Maramures

The post USR MARAMURES - Fara penali in functii publice appeared first on ZiarMM.

Comments