VACANtA – Tabara de vara la Manastirea "Maica Indurerata" din Sighetu Marmatiei

VACANtA – Tabara de vara la Manastirea "Maica Indurerata" din Sighetu Marmatiei

VACANŢĂ În perioada 2-11 august, Surorile din Congregația Maicii Domnului din Sighet au organizat și găzduit o tabără de vară pentru copii. Surorile au propus un program de tabără potrivit pentru copii în funcție de vârstă.

VACANŢĂ Activitățile propuse au inclus ateliere de creație, atelier de pictură, muzică și dans, jocuri competitive, lecții de limba italiană, cateheză pe categorii de vârstă și posibilitatea de a participa zilnic la Sfânta Liturghie.

Progamului propus i-au răspuns un număr de 120 de participanți, copii și tineri începând de la copii preșcolari până la elevi de liceu. Pe lângă copiii care frecventează Centrul de zi pentru copii ”Emanuel”, coordonat de surori, cu activitate zilnică pe parcursul anului școlar, au participat și alți copii și tineri din Sighet, dar și un grup de copii și tineri din Parohia Tisa și un frumos și numeros grup de copii și tineri din Blaj. De buna desfășurare a programului s-au îngrijit surorile împreună cu un grup de tineri italieni însoțiți de don Fabio (dieceza de Brescia), cărora li s-au alăturat și tineri animatori care frecventează activităţile catehetice şi formative din cadrul centrului.

Tabăra s-a dorit a fi un ajutor pentru a vedea cum se manifestă credința în acțiune, pentru a experimenta caritatea, pentru a menține vie speranța și a descoperii frumusețea lui Dumnezeu și bucuria întâlnirii.

Aflându-ne în Anul Jubiliar al Milostivirii, catehezele au încercat să aprofundeze milostivirea divină și să îi inspire pe tineri și copii să fie martorii acestei milostiviri, practicând-o în viața de zi cu zi.

Comments