VERIFICARI – Produse congelate expirate descoperite in magazine de comisarii de la Protectia Consuma...

VERIFICĂRI Un număr de 16 operatori economici din Maramureș care comercializează produse congelate au fost verificați de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC).

 VERIFICĂRI Controalele au avut loc în ultima parte a lunii august.

Controalele  au vizat modul de respectare a prevederilor legale privind conformitatea acestui gen de produse, modul de comercializare şi de etichetare a produselor alimentare comercializate sub formă congelată.

A fost vorba de carne, peşte, legume, fructe sau chiar îngheţată.

Verificările au fost efectuate la 16 operatori economici în reţeaua de distribuţie și comercializare, inclusiv în supermarketurile de pe raza județului.

Olivia Ardelean, comisar șef al CJPC, spune că „s-a urmărit în principal calitatea produselor congelate existente la comercializare.

Dar și modul de informare a consumatorilor asupra elementelor de identificare şi caracterizare ale produselor comercializate.

Din păcate, la jumătate dintre agenții economici controlați am fost nevoiți să aplicăm amenzi pentru neregulile constate, iar cuantumul acestora este de 10.000 lei”.

Potrivit Oliviei Ardelean, a fost dispusă oprirea temporară de la comercializare a 51 de kilograme de produse congelate precum pui, pulpe sau piept de pui din cauza diferitelor neconformități pe care le prezentau.

Ba mai mult, comisarii au găsit și produse congelate expirate, pe care le-au retras din magazine, în acest caz fiind vorba despre câteva kilograme de ficat de pui și papanași.

Produsele au fost oprite definitiv de la comercializare şi retrase din circuitul consumului uman. Operatorii economici în cauză au fost sancționați.

Citeşte şi PROIECT ADOPTAT – Punctul de pensie, majorat de la 1 ianuarie 2017

C.A.

sursa foto

Comments