VESTE EXCEPtIONALA – Posibil leac pentru hepatita B

VESTE EXCEPtIONALA – Posibil leac pentru hepatita B

www.ziare.com

VESTE EXCEPŢIONALĂ. Specialiștii fac un anunț de ultimă oră care ar putea salva milioane de oameni. Există posibilitatea ca medicii să fii găsit leacul împotriva cruntei boli, hepatita B. Totul se întâmplă chiar în România, la Institutul Matei Balș.

Medicii români sunt printre puţinii din lume care au pacienţi înrolaţi în studiul noilor molecule. Ne plasăm în topul planetar al acestor cercetari, dar şi printre ţările cu un număr mare de bolnavi. Peste 600 de mii.

Numai anul acesta, peste 11 mii de bolnavi de hepatita B au obţinut aprobare de la Casa de Asigurări pentru terapii. Aproape 800 au deja ciroză. Alarmant este că mulți dintre români nici măcar nu știu că au acest virus în corp. Virusul hepatitei B se transmite prin sânge şi contact sexual fără prezervativ. Poate fi luat prin tatuaj şi piercing, de pe ace şi lame infectate, şi dacă trusele de manichiură folosite de mai multe persoane nu sunt sterilizate bine. Infecţia a fost favorizată şi de metoda veche de sterilizare a acelor şi seringilor care erau refolosite. Fierberea şi spirtul nu eliminau virusul, anunță TVR.

Sursa info

Comments