VESTI BUNE – Statul va construi sute de crese in toata tara

VESTI BUNE – Statul va construi sute de crese in toata tara

Proiectul senatorului UNPR Haralambie Vochițoiu privind construirea de creșe în toată țara a primit ieri votul majoritar al colegilor parlamentari și a prins conturul unei legi care se adresează familiilor tinere cu copii mici. Asta înseamnă că Guvernul va trebui să bage mâna-n buzunar și să aloce suficienți bani pentru ridicarea, cu fonduri de la buget, a 554 de creșe.

Programul Național ”Creșe pentru Copiii României” se va derula pe o perioadă de patru ani începând cu anul 2017 și prevede ca în fiecare oraș al țării și în fiecare sector al Capitalei ce are peste 10.000 de locuitori să fie ridicate noi unități preșcolare cu bani de la buget. Mai exact, prin girul dat acestei legi de cele 103 voturi ”pentru” ale aleșilor neamului, statul s-a obligat astfel să construiască fix 554 de creșe noi, altele decât cele deja existente. Măsura nu poate decât să-i bucure pe tinerii care au copii mici și un serviciu care-i obligă să stea departe de casă multe ore pe zi sau pe femeile care au născut și vor să se întoarcă cât mai repede la locul de muncă.

”Este cunoscut faptul că numărul insuficient de creșe a dat naștere, în acești ani, la privatizarea unor SRL-uri care nu aveau nimic în comun cu acest domeniu de activitate, la angajarea unor neprofesioniști care s-au purtat necorespunzător cu copiii noștri. A venit momentul să corectăm această situație, acest program național fiind un proiect pe care l-au urmărit cu perseverență”, ne-a declarat senatorul UNPR Haralambie Vochițoiu, inițiatorul proiectului ”Creșe pentru Copiii României”.

libertatea.ro

Comments