VIDEO 125 de pasageri ai unei curse din Italia, testati pozitiv, la aterizare: Zeci de ambulante, aliniate in fata aeroportului, pentru a-i prelua pe infectati

VIDEO 125 de pasageri ai unei curse din

VIDEO 125 de pasageri ai unei curse din Italia, testati pozitiv, la aterizare: Zeci de ambulante, al...

Aeronava a aterizat pe aeroportul international Sri Guru Ram Das Jee, din orasul Amritsar, regiunea Punjab (India), miercuri, in jurul orei 11:20. Conform directivelor guvernamentale valabile in aceasta tara, persoanele depistate pozitiv trebuie plasate imediat in carantina, relateaza The Tribune.

Anterior carantinarii, momente tensionante au avut loc pe aeroport, si asta deoarece mai multi pasageri au refuzat sa mearga in centrele de izolare guvernamentale.

Pasagerii au sustinut ca au trecut deja testul RT-PCR inainte de a se imbarca pentru acest zbor.

,,Daca majoritatea pasagerilor au fost testati pozitiv, atunci de ce niciunul dintre membrii personalului companiei aeriene nu a fost testat pozitiv pentru Covid?", a intrebat un pasager.

Suparati pe personalul din aeroport, dar si pe autoritatile sanitare, pasagerii au scandat sloganuri impotriva guvernului si au cerut sa li se permita sa mearga la casele lor. Rudele pasagerilor au organizat si ele un protest in fata aeroportului.

Problema a fost rezolvata dupa cinci ore de discutii si negocieri, autoritatile sanitare convenind ca pasagerii testati pozitiv sa fie plasati in carantina la domiciliu cu anumite conditii. Pasagerii au plecat seara spre satele si orasele natale.

VK Seth, directorul aeroportului, a declarat: ,,Un total de 125 de pasageri ai zborului Air India Italia-Amritsar au fost testati pozitiv pentru Covid-19, la sosire. A fost nevoie de doua ore pentru a efectua testul rapid PCR. Le-am cerut pasagerilor sa se conformeze directivelor guvernamentale. Ulterior, acestiau au fost lasati in grija autoritatilor statului pentru actiuni ulterioare".

Comments