VIDEO/ Nicusor Dan, despre dezbaterile pe buget: "Vrem sa iesim din politica de Mos Craciun care s-a...

"Dezbatem bugetul. Bugetul este al nostru, al tuturor locuitorilor si este un proces pe care l-am inceput cu Executivul si cu consilierii generali si cu ONG-urile si il vom continua dupa ce vom ajunge la o forma agreata cu cetatenii din Bucuresti. (...) Am avut discutii aplicate. Am iesit din zona de politicianism. Toata lumea a vorbit pe cifre (...) Vreau sa iesim din politica de tip Mos Craciun in care, din pacate, s-a desfasurat pana acum discutia pe buget in care veneau directorii, propuneau mult, stiau ca se taie, se taia asa din pix si nu exista nicio coerenta intre lucrurile care se plateau de la bugetul local. Chestiunea fundamentala este ce vrem sa facem cu orasul asta si de aia e extrem de important ca am avut o discutie cu totii, pe toate zonele de activiate, pentru ca bugetul sa reflecte o directie de dezvoltare", a declarat primarul general al Capitalei.

Edilul a precizat ca ca discutiile privind proiectul de buget vor continua marti si miercuri, fiind implicate institutiile din domeniul educatiei si al culturii.

"Urgenta este sa iesim cu un buget realist imediat dupa aprobarea bugetului national. Un buget realist inseamna un buget cu venituri reale (...) Vreau prin asta sa recapatam increderea atat a bancilor catre care vom merge sa ne imprumutam, cat si a pietei, a furnizorilor de servicii de lucrari cu care vrem sa lucram in continuare, in special a constructorilor", a aratat Nicusor Dan.

El a precizat ca in lista de investitii nu se vor regasi multe dintre lucrurile anuntate in timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din 2020. In schimb, spune primarul Capitalei, vor exista de-a lungul anului "mai multe rectificari pozitive", prin care se vor adauga surse de finantare pe masura ce acestea vor fi identificate. Edilul a dat si doua exemple, spunand ca "subventia pe transport facturata efectiv pe anul 2020 a fost de1.300.000 de lei, in conditiile in care in 2016 era de sase sute de milioane de lei, precum si subventia pentru termie facturata in 20202 - 1 miliard de lei. "In concluzie, mai mult de jumatate din bugetul real pe anul 2020 a fost cheltuit pentru aceste subventii. Arena Nationala ne costa 20 de milioane de lei pe an si produce 2 milioane de lei pe an".

Comments