Visinata, dupa reteta bunicii. Secretul pentru gustul intens si parfumat

Visinata, dupa reteta bunicii. Secretul pentru gustul intens si parfumat

Visinata, dupa reteta bunicii. Secretul pentru gustul intens si parfumat

Reteta de visinata a bunicii. Secretul pentru o aroma de vis

Pentru a prepara cea mai aromata visinata, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 2 kg de visine coapte, dar ferme

- 1 kg de zahar

- 1 litru de alcool de 90 de grade

- 500 ml de apa

Alege visine bine coapte si sanatoase. Spala-le bine si indeparteaza coditele si frunzele. Este important sa folosesti doar visine de calitate pentru a obtine o bautura aromata si gustoasa. Pune visinele intr-un borcan mare de sticla, alternand straturile de visine cu cele de zahar. Incepe si termina cu un strat de zahar. Acopera borcanul si lasa-l la macerat timp de 2-3 saptamani, intr-un loc racoros si intunecat. In aceasta perioada, zaharul se va dizolva, iar visinele vor elibera sucul lor aromat. Dupa perioada de macerare, adauga alcoolul peste visine si amesteca bine. Lasa borcanul acoperit timp de inca 2-3 saptamani pentru ca alcoolul sa extraga toata aroma din visine. Dupa ce perioada de macerare s-a incheiat, filtreaza visinata printr-o sita fina sau un tifon, pentru a elimina fructele si eventualele impuritati. Toarna lichidul intr-un recipient curat si sigilat si lasa-l la maturat timp de cel putin 3 luni. Cu cat visinata sta mai mult, cu atat aroma va fi mai intensa si mai rafinata.

Visinata se serveste rece, de preferinta intr-un pahar mic, pentru a putea savura pe deplin aroma intensa si gustul echilibrat. Este perfecta pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona musafirii cu o bautura traditionala de casa.

Secretul pentru o visinata ca la tara

Gustul final al visinatei depinde foarte mult de calitatea visinelor folosite. Evita fructele lovite sau mucegaite. Cu cat lasi visinata sa se matureze mai mult, cu atat va avea un gust mai complex si mai placut.

Sursa text: Click.ro

Comments