Volodimir Zelenski, detalii despre situatia de pe front. ,,Lumea sa-si aminteasca ca batalia pentru...


Lupte intense sunt in curs de desfasurare in zeci de zone de-a lungul intregii linii de front din Ucraina, a anuntat duminica seara, 3 decembrie, presedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a indemnat lumea sa nu-si mute atentia de la razboiul care continua in tara sa.


,,Cele mai intense lupte sunt in zonele Maryinka, Avdiivka si Bahmut. Cu toate acestea, este dificil si in sud si in regiunea Harkov. Si fiecare oras din Ucraina, unde astazi a fost o zi relativ linistita... Toti cei care se afla acum in spate. Toti cei care isi pot permite sa petreaca timp acasa", a transmis Zelenski, in discursul sau adresat natiunii citat de News.ro.


Liderul de la Kiev a spus ca ucrainenii au nevoie de sprijn in fiecare zi.


,,Toata lumea ar trebui sa-si aminteasca faptul ca batalia pentru soarta Ucrainei continua. Nu este pe retelele de socializare, nu in dispute pe teme politice, nu in certuri. Aceasta batalie este cea in care ucrainenii au nevoie de sprijin in fiecare zi. Lucruri specifice care intaresc Ucraina. Lucruri care adauga forta pozitiilor noastre, statului nostru. Lucruri care ne permit sa raspundem la atacurile inamicului cu actiunile noastre. Actiuni active. Actiuni indraznete", a spus Zelenski.


Zelenski a amintit ca astazi doi oameni au murit in urma atacurilor rusesti in regiunea Herson din sudul Ucrainei.


,,Numai in aceasta zi, si numai in regiunea Herson, au avut loc peste 20 de bombardamente rusesti", a precizat Zelenski.


In finalul discursului, presedintele Ucrainei le-a multumit ,,tuturor celor care nu uita ca linia frontului are nevoie de sprijin in fiecare zi".


,,Le multumesc tuturor celor care lucreaza pentru un sprijin neabatut, constant, real. Le multumesc tuturor celor care inteleg cat de important este pentru oamenii nostri din zonele de pe linia frontului si din teritoriile ocupate temporar sa simta ca Ucraina isi aminteste de ei. Ca Ucraina isi aminteste si ca nu ii va abandona in fata inamicului (...)", a spus Zelenski.


,,Ne pregatim deja pentru saptamana viitoare si cu siguranta vom extinde capacitatile statului nostru. In special, industria noastra de aparare. Pregatim noi pachete de sprijin militar din partea partenerilor nostri. Consolidarea apararii noastre aeriene, care este o prioritate constanta, este, de asemenea, in curs de desfasurare. Vom raspunde cu siguranta la teroarea ocupantilor impotriva poporului nostru. O facem intotdeauna", a incheiat Zelenski.https://youtu.be/2uO-vPpNTkE


Comments